Overleg:Jan Siebelink

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste auteurs van deze wiki over Jan Siebelink

U heeft waarschijnlijk alleen maar goede bedoeling met deze wiki. Maar wat de keuze voor zijn foto op deze pagina heeft bepaald, ontgaat mij volledig. Het is immers niet het handelsmerk van deze schrijver om met groot stuk gaas over zijn neus rond te lopen. Al met al vind het een karikatuur die deze schrijver onwaardig is.

Als ik zelf wist hoe het moest zou ik deze foto vervangen door een betere van hem op het internet. Er zijn er genoeg te vinden. Ik en vele fans met hem zullen er zeer dankbaar voor zijn.

Alvast bedankt voor de moeite. En zoals gezegd uitleg over het zelf vervangen van een foto is welkom.

Beste Webjazz, ik ben het helemaal met u eens, de foto ziet er niet bepaald goed uit.
De reden dat toch deze foto in het artikel staat, is dat op Wikipedia alleen vrije afbeeldingen worden toegelaten. Daarmee bedoelen we dat er op de afbeeldingen geen auteursrechten mag zitten, of dat de licentie zodanig is dat hij (redelijk) vrij hergebruikt mag worden, waaronder ook voor commerciële doeleinden. Juist die afbeeldingen met een vrije licentie (of auteursrechtenvrij zijn) zijn nogal schaars op het internet. Zo ook bij de afbeeldingen van Jan Siebelink.
Als ik op internet ga zoeken naar Jan Siebelink, dan zijn er snel gezocht 2 afbeeldingen die voldoen aan Wikipedia's strenge criteria. De één is de afbeelding die in het artikel gebruikt wordt, de andere is deze afbeelding (die ook uitgesneden kan worden). Wellicht is een uitgesneden vorm van de tweede afbeelding wat meer geschikt (dat levert dan wel een minder gedetailleerde foto op).
Met vriendelijke groeten, LolSimon -?- 24 dec 2010 03:27 (CET)[reageer]


Beste, Ik reageer hier namens een fotograaf die de officieele foto voor de uitgever heeft gemaakt van Jan Siebelink. Het is mogelijk om deze foto 2 jaar lang (t/m 31 december 2012) geheel rechten vrij hier neer te zetten op de wikipedia pagina. Het gaat om een foto van 800x600 pixels en is gemaakt door Paul Levitton. Graag zou ik willen weten of het mogelijk is om deze foto op Wikipedia te zetten en of ik hiermee kan voldoen door hier een link neer te zetten naar de foto zodat een moderator van Wikipedia deze kan toevoegen. Ik kan deze foto op het domein van de fotograaf plaatsen zodat u deze daar vanaf kan halen.

Alleen vrijgeven tot een bepaalde datum is helaas niet toegestaan op Wikipedia. Geheel vrijgeven is overigens niet per se nodig, zo is bijvoorbeeld de CC-BY-SA wel toegestaan. Een dergelijke vrijgeving betekent overigens ook dat andere websites dan Wikipedia de afbeelding mogen (her)gebruiken. Vriendelijke groeten, LolSimon -?- 3 mrt 2011 09:11 (CET)[reageer]