Overleg:Jane Grey

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Handige Harrie in het onderwerp Vreemd portret

Ik heb de versie van Henk van Haandel teruggedraaid omdat (mij) niet duidelijk is:

  • of Jane Grey wel als marionettenkoningin werd beschouwd (gaarne bronnen)
  • van wie zij dan de marionet was (idem)

Verder heb ik de volgende zin even hidden gezet: "Wereldwijd hadden mensen sympathie en medelijden na de dood van Jane voor haar nare lot."

Persoonlijk vind ik dat deze passage dient te worden geschrapt. Ten eerste zullen destijds wereldwijd miljoenen mensen (bv Indianen, Russen, Chinezen, Hottentotten, Aboriginals) nooit van haar hebben gehoord. Ten tweede vraag ik me af waarop de bewering stoelt dat zoveel mensen sympathie en medelijden hadden.

(De passage is overigens ook slecht geschreven.)

Muijz 8 mei 2007 10:42 (CEST)Reageren

Heel het artikel is enigszins verward en onoverzichtelijk. De familierelaties zijn zeer onduidelijk weergegeven. Van enkele namen, zoals Somerset, wordt geen enkele uitleg gegeven. Paul kuiper 18 nov 2007 00:31 (CET)Reageren

Vreemd portret[brontekst bewerken]

Op deze pagina stond een portret met de naam Afbeelding:Catherine Parr.jpg. Dat is natuurlijk een beetje vreemd, want dat is iemand anders.

Ik heb een plaatje van Jane Grey opgezocht en dat op de pagina gezet. Maar al heel gauw kwam ik tot de ontdekking dat dat een deel was van het portret van Catherine. Dan is het dus niet Jane Grey.

Bij de omschrijving van het plaatje staat: "Catherine Parr, formerly Jane Grey". Raadselachtig. Ik zoek nog even verder, er is vast wel ergens een portret van Lady Jane te vinden. Handige Harrie 19 mrt 2008 20:57 (CET)Reageren