Naar inhoud springen

Overleg:Jean Le Saive

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jean le of Le Saive[brontekst bewerken]

De Schilder uit Namen wordt

  • Jean Le Saive genoemd op het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis zie de biografie: [1]; zij vermelden ook le Saive naast nog vele andere opties..
  • "Jan Baptist Le Saive" genoemd op het "Biografisch portaal van Nederland" zie: [2]. (Het Biografisch Portaal van Nederland is een samenwerkingsproject van tien wetenschappelijke en culturele instellingen. Het Huygens ING treedt op als penvoerder. Ook hebben de partners een stichting in het leven geroepen. Voor de wetenschappelijke begeleiding is een redactieraad ingesteld. Dit lijkt mij betrouwbare bron)
  • "Jean Le Saive" in de "Dictionaire des Peintres belges", Sabine Van Sprang, conservator Vlaamse Schilderkunst 16e en 17e eeuw, bij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, zie [3]
  • "J.B. Le Saive" (de zoon) in een Schepenbrief van Mechelen 1613: Bestanddeel 3198 - Schepenbrief van Mechelen: J.B. Le Saive en zijn echtgenote Maria Wijart getuigen dat Willem Van den Nieuwenhuyse 22 carolusgulden van de 32 op een huis in de Ravenbergstraat, heeft afgelegd [4]. Dit wijst op de eigennaam "Le Saive".