Overleg:Jonge Turken

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Griekse en Assyrische genocide[brontekst bewerken]

Dit stuk heb ik weggehaald, omdat de gebeurtenissen die plaatsvonden in het westen van Turkije niet gekenmerkt kan worden als genocide. Het betrof een burgeroorlog zoals vele geschiedenisboeken het vermelden.

Hmm, goed dat we dit artikel hebben, maar jammer dat we ook hebben:

eea zal moeten worden samengevoegd...

Groet, Bontenbal 11 nov 2004 15:04 (CET)[reageer]

Informatie Jonge Turken[brontekst bewerken]

Ik merk duidelijk dat hier partijdige en subjectieve teksten zijn geplaatst. Maar aanpassing hiervan zorgt voor waarschuwingen van de site... Dit lijkt mij niet de filosofie achter Wikipedia!

Graag bronvermelding voor uw wijziging! Anonieme, niet onderbouwde, wijzigingen op controversiële onderwerpen (zoals de Armeense genocide) worden extra in de gaten gehouden. Tjipke de Vries 23 jul 2006 15:25 (CEST)[reageer]

Paar wijzigingen en aanvullingen onderdeel "In Duits vaarwater"[brontekst bewerken]

  • In oorspronkelijke stuk kwam niet tot uitdrukking dat Mustafa Kemal Pasja tot een fractie van CUP hoorde die tegen de politiek van CUP was. Dat heb ik aangegeven.
  • Verder ontbrak de voornaamste reden deelname Ottomaanse rijk aan WO1, die is ook gemeld.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cembektas (overleg · bijdragen) 16 nov 2010 06:44

Ataturk leider van de Jong Turken?[brontekst bewerken]

Ataturk wordt hier te prominent gepresenteerd als de leider van de Jong Turken. Zeker in het begin was Ataturk slechts passief lid van de Jong Turken. Nadat hij de Turkse bevrijdingsoorlog (1919-1922) geleid had, stapte hij pas de politiek in. Hij werd toen de president van de nieuwe regering van de pas opgerichte republiek Turkije. Wanneer is Ataturk dan ooit de leider van de Jong Turken geweest? Ook staat het hier zo beschreven, alsof Ataturk de leiding had toen er een staatsgreep gepleegd werd en Sultan Abdul Hamid II afgezet werd. Ataturk heeft bij mijn weten nooit aan deze staatsgreep meegewerkt. Dit artikel dient flink verbeterd te worden. --Gyte75 (overleg) 6 mei 2012 13:33 (CEST)[reageer]