Overleg:June Van Damme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

June Van Damme is de echtgenote van Peter Van den Bossche. Ze werkt bij zijn bedrijf als verkoopsdirecteur en komt hierdoor vaak in de clinch met Bert Van den Bossche. Ze werd eerst niet aanvaard door de familie van Peter, maar momenteel zijn alle plooien gladgestreken en is ze als een dochter voor Marie-Rose De Putter. Ze komt goed overeen met Louise Van den Bossche, waardoor ze vaak in aanvaring komt met Trudy, Peters ex-vrouw en moeder van Louiseke.

Seizoen 20

Tegen de wil van Marie-Rose en Veronique in, zijn Peter en June toch met elkaar getrouwd. Veronique komt na verloop van tijd echter tot inkeer en merkt dat June enkel goede bedoelingen heeft. Ze is een ware aanwinst voor zowel Peter als het bedrijf, en uiteindelijk deelt Marie-Rose ook die mening. Wanneer het bergaf lijkt te gaan met VDB Electronics, stelt June een fusie met een concurrerend bedrijf voor. Aandeelhouder Veronique ziet dit niet zitten en komt hierdoor weer lijnrecht tegenover haar schoonzus te staan. Veronique doet Peter een tegenvoorstel, en uiteindelijk besluit hij dat te aanvaarden. June is op haar tenen getrapt en raakt er van overtuigd dat ze niet kan functioneren in een familiebedrijf; ze neemt ontslag. June keert tijdelijk terug naar VDB, wanneer Bart voor langere tijd afwezig is. Bert wil haar weer buiten werken en verzint een plan dat leidt tot het ontslag van June. Wanneer het bedrog van Bert uitkomt, wordt hij ontslagen en komt June weer definitief in dienst. Het ontslag van Bert leidt ertoe dat hij wraak wil nemen op Peter en June. Na een mislukte poging om June te wurgen en om de auto van Peter te saboteren, sluit hij hen 's avonds samen met Bart, Veronique, Marie-Rose en Gerda op bij VDB Electronics en steekt hij het gebouw in brand. June is een van de eersten die aan de hevige rook lijkt te bezwijken. Uiteindelijk overleeft iedereen de brand.

Seizoen 21

Door de start van de familieholding zal June voortaan de leiding nemen over VDB Fashion

Als de holding er komt krijgt Peter het aan de stok met twee vrouwen die beweren dat hij een buitenechtelijk kind heeft. June gelooft Peter wel als hij zegt dat het niet waar is, maar twijfelt een beetje omdat ze Peter toen nog niet kende en door de foto die de vrouwen hebben.