Peter Van den Bossche (personage)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Van den Bossche
Personage uit Familie
Debuut (1) Aflevering 1 (30 december 1991)
(2) Aflevering 1600 (2 maart 1999)
Laatst gezien (1) Aflevering 833 (19 december 1995)
(2) Aflevering 6975 (22 maart 2022)
Reden vertrek (1) Schijndood gemaakt in de sekte van Salomon
(2) Overleden in woningbrand
Gespeeld door Erik Goossens (1991-1995)
Gunther Levi (1999-2022)
Informatie
Ouders Guido Van den Bossche
Marie-Rose De Putter
Kinderen Enrique Van den Bossche
Louise Van den Bossche (S14)
Victor Van den Bossche (S31)
Getrouwd met Femke Maeterlinck (S9-S11)
Trudy Tack (S13-S19)
June Van Damme (S19-S23)
Relaties Iris Massant (S30-S31)
Lijst van personages

Peter Van den Bossche is een personage in de VTM-televisieserie Familie. Aanvankelijk vertolkte Erik Goossens de rol van Peter, tot hij in 1995 de soap verliet. Peter kwam om het leven, maar later zou blijken dat niets minder waar was. Peter keerde in 1999 terug, vertolkt door Gunther Levi. In maart 2022 overleed het personage tijdens een woningbrand.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Peter is de zoon van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Hij heeft een zus Veronique en een halfzus Amélie.

Vroeger was hij geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Hij deinsde er niet voor terug om meisjes te bedriegen en drugs te gebruiken. In de beginjaren had hij heel veel streken. Hij is er wel in geslaagd een relatie te beginnen met Babette Van Tichelen. Daar kwam een einde aan toen zij hem bedroog met Henk Terjonck. Nadien begon hij nog een relatie met Willeke De Vries, waarmee hij in een sekte belandde en een zoon, Enrique, kreeg. De familie Van den Bossche kreeg het nieuws dat de sekte waarin Peter en Willeke zaten zelfmoord heeft gepleegd.

In seizoen 8 komen Veronique en Henk te weten dat Peter nog leeft. Ze slagen erin om hem terug naar België te brengen. Daar is hij eerst verslaafd aan de drugs, nadien krijgt hij zijn leven weer op de rails. Hij volgt zijn vader op als algemeen directeur van het familiebedrijf VDB Electronics.

Na een tijd begint hij een relatie met Femke Maeterlinck, de dochter van dokter Guy Maeterlinck. Aan die relatie komt een einde wanneer Peter haar bedriegt met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Femke besluit dan zelfmoord te plegen. Nadien gaat het slecht tussen Peter en Trudy, maar na een tijd trouwen ze en krijgen ze een dochter: Louise Van den Bossche. In 2009 scheidt het koppel. Dat komt doordat Trudy een affaire heeft gehad met Mario Van de Caveye.

Nadien hertrouwt hij met June Van Damme. Zijn moeder Marie-Rose was hier absoluut tegen en daarom verbrak Marie-Rose de band met Peter. Uiteinde Komt het terug goed tussen moeder en zoon. Peter verwacht samen met June een kindje. Het koppel krijgt een zware slag in hun leven, June krijgt een miskraam. Later krijgen June en Peter meerdere ruzies. Bijvoorbeeld omdat June Louise probeert op te zetten tegen Peter en omdat ze loog over haar miskraam. Peter maakt het uit met June. June is geen katje om zonder handschoen aan te pakken en ze maakt er een vechtscheiding van. Uiteindelijk is Peter definitief van June af tot dat June aan het hoofd van het familiebedrijf komt te staan. Ze probeert het bedrijf kapot te krijgen uit wraak.

Bij de start van seizoen 26 wordt June vermoord teruggevonden. Peter is uiteraard een van de eerste verdachten. Uiteindelijk blijkt de moord uitgevoerd te zijn door Cédric Van de Caveye, de zoon van zijn zus Veronique.

Ongeveer een jaar later begint hij een relatie met Amelie De Wulf, de zus van Lars De Wulf. Amelie haar moeder, Brigitte De Wulf, zegt dat Amelie een dochter is van Guido Van den Bossche. Amelie is dus de halfzus van Peter. Amelie verdwijnt spoorloos en wil de band met Peter verbreken. Peter en Veronique geloven Brigitte niet en eisen een DNA-test, maar dat ziet Amelie niet zitten. Uiteindelijk komen ze te weten dat Amelie wel degelijk hun halfzus is.