Naar inhoud springen

Overleg:Károly Ferenczy

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Fransvannes

Interessant hoe de verschillende Wikipedia's elkaar tegenspreken over de opleiding van Ferenczy:

  • hier: "Ferenczy studeerde rechten en economie aan de West-Hongaarse Universiteit te Mosonmagyaróvár"
  • en: "He first studied law and completed a degree from the College of Economy" (met een verwijzing naar een tekst die precies dat zegt)
  • de: "... und begann zunächst in Wien ein Jurastudium, besuchte dann die wirtschaftswissenschaftliche Fakultät der Universität Wien"
  • hu: "...Budapesten jogot tanult [...]. 1884-ben a Magyaróvári Magyar Királyi Gazdasági Akadémián szerzett mezőgazdász oklevelet. (oftewel: In Boedapest studeerde hij rechten. In 1884 behaalde hij een diploma landbouwkunde aan de Koninklijke Hongaarse Landbouwacademie van Magyaróvár").

Tsja. Ik ga ervan uit dat de hu het best op de hoogte is. Hij studeerde dus in Magyaróvár (zoals het toen heette) geen economie, maar landbouwkunde ("Landwirtschaft"), en niet aan een universiteit, maar aan een hogeschool. En daarvoor studeerde hij (eventjes?) rechten, niet in Magyaróvár, niet in Wenen, maar in Boedapest.

Maar ik heb daar geen bron voor! Zolang ik die niet gevonden heb, haal ik alle bijzonderheden maar gewoon weg. Fransvannes (overleg) 24 apr 2020 16:18 (CEST)Reageren