Overleg:Kalverstraat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op deze pagina staat dat de naam Kalverstraat al in 1393 voorkwam. In het verhaal over het Mirakel van Amsterdam staat echter dat dat mirakel op 15 maart 1345 aan de Kalverstraat plaatsvond. In dat geval zou de naam toch minstens al een halve eeuw ouder moeten zijn?

Toekomst artikel[bewerken]

Dit artikel begint ten prooi te vallen aan de commercie. Nu valt er bij een winkelstraat natuurlijk niet te ontkomen aan het noemen van roemruchte namen uit de geschiedenis. Maar een opsomming van het huidige winkelbestand is toch echt niet encyclopedisch. Tijd voor een rigoreuze snoei en wederopbouw. Wie zet de eerste stap? RToV 22 dec 2008 16:11 (CET)

Ik heb even flink gesnoeid. Wat overblijft is een allergaartje van losse feiten, van de hak op de tak. Ik ken de Kalverstraat niet goed genoeg om daar een samenhangend geheel van te maken. Anybody? RToV 22 dec 2008 16:42 (CET)

De straat is de grootste van Nederland - dat lijkt me goed om te vermelden. Er is veel andere feitelijke info verwijderd en dat vind ik jammer. Wat commercie betreft: ik wil als lezer wel een globaal idee krijgen van het winkelaanbod. Wat ik heb toegevoegd over winkels heeft geen wervende functie (ik verfoei H&M). Zie wel ook Engelse Wikipedia met Oxford Street of Fith Av. Doe svp rustig aan, en respecteer mijn input. Wie kan hier met enige voorzichtigheid optreden? 83.87.227.28

Ik ben het wel met RToV eens. Ik zag de toevoeging van het hele winkelaanbod voorbij komen, en vond terugdraaien weliswaar wat cru, maar voorlopig wel de beste oplossing. Ik zie de Engelse wiki ook wel eens, en wat me daar (onder andere) opvalt is dat ze nogal kwistig omspringen met externe links, ook een soort van commercie. Blijkbaar hebben we op de Nederlandse wiki andere mores, en ik vind dat prima. Helaas kom ik nooit in de Kalverstraat, dus heb niet de kennis om het lemma wat aan te passen. Met vriendelijke groet, Vinvlugt 7 jan 2009 17:00 (CET)
Wikipedia is een encyclopedie die encyclopedische informatie probeert te bieden. Daarbij zijn onder meer de criteria relevantie, neutraliteit en verifieerbaarheid van belang. Verdiep je daarin voordat je iets bijdraagt en maak ook gebruik van de informatie bovenaan je overlegpagina. Zie ook het artikel over wat Wikipedia niet is. Succes met verdere encyclopedische bijdragen aan Wikipedia. RToV 7 jan 2009 18:27 (CET)

Schaap[bewerken]

Als er één schaap over de dam is, loopt hij in de Kalverstraat.

Bedrijfseconomisch[bewerken]

Vanuit bedrijfseconomisch standpunt zou ik het goed vinden hier ook iets over m2-prijs te kunnen vinden. Vooral de ontwikkeling daarvan lijkt me interessant, plus de indicatieve waarde voor Nederland - dit is natuurlijk de top. Ook bezitsstructuren. Ook vanwege het encycplopedische aspect kan een winkelstraat - de winkelstraat - niet zonder zulke gegevens. Wie weet wat? 82.169.144.229 30 jan 2009 15:35 (CET)