Overleg:Karen (volk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wie heeft dit artikel geschreven? Er staan een aantal stellingen in die denk ik niet bewezen zijn. 4.000.000 Karen in 1 stad?????????????? Net als bij Aung San Suu Kyi kan dit artikel neutraler. Als niemand reageert wijzig ik dit artikel over een week of zo. Waerth 19 jan 2004 12:32 (CET)

Bovenaan en onderaan elke pagina staat een link 'Voorgeschiedenis', daar kun je zien door wie en wanneer een bepaalde pagina geschreven en bewerkt is. In dit geval is het artikel afkomstig van Sunbeam. Weinig kans dat die langskomt om zijn/haar tekst te verdedigen; de persoon is slechts 1 keer langsgeweest (op 24 december), schreef toen dit artikel (en voegde een link toe op Gebruiker:Flyingbird), om vervolgens weer met de noorderzon te vertrekkn. Andre Engels 19 jan 2004 13:01 (CET)

Hoi Andre, dat van de voorgeschiedenis wist ik al, gebruik het vaak (maar toch bedankt) Bedoelde meer wie die Sunbeam is! Waerth 19 jan 2004 13:04 (CET)

Waerth, als je het idee hebt dat het niet klopt, pas het dan maar gewoon aan. Lijkt me niet heel zinvol om een week te wachten. 4.000.000 Karen lijkt me ook wat aan de ruime kant, een snelle zoektocht op Google sugggereert dat er een nulletje teveel aan het getal hangt. Fruggo 19 jan 2004 13:12 (CET)

Graag aanpassen, ik zal het sunbeam vertellen! Flyingbird :-) 19 jan 2004 13:19 (CET)

Zal het doen, maar niet vandaag. Ik ben sowieso nog steeds huiverig om grote deletes te doen in teksten. Zo zou ik maar al te graag de Thailand hoofdpagina rigoreus willen wijzigen, maar wacht er nog efkes mee. Waerth 19 jan 2004 13:30 (CET)

Na al die jaren zijn er nog steeds grote manco's in dit artikel Zo wordt niet vermeld dat de taal van de Karen tot de Tibeto-Birmaanse taalgroep behoort, met sporen van een Austroaziatisch substraat. Ook de herkomst uit de Gobi-woestijn lijkt me een mooie mythe, maar volstrekt onbewezen. Als volk mt een Tibeto-Birmaanse taal komen ze natuurlijk uit het noorden, maar je hoeft dat noodzekelijkerwijze niet verder te zoeken dan de huidige Chinese provincies Szetsjuan of Yunnan en het aangrenzende Oost-Tibet. Ik zal enkele wijzingen aanbrengen.

Lignomontanus 7 okt 2007 12:30 (CEST)

Karen vs. Longnecks[bewerken]

Ik kom net terug van een vakantie in Thailand. Daar heb ik een 3-daagse trektocht gedaan langs een aantal Karen-dorpen met een Karen-gids. Ook ben ik bij een sightseeing-tour langs de Longnecks getrokken - onze gids (een andere, een Thai) vertelde daar dat de Longnecks vaak Karen genoemd worden, maar pas een jaar of 20 in Thailand leven en geen lid zijn van de Karen-tribe omdat ze een andere taal hebben - omdat omdat Thailand worden de bergvolgen aan de hand van hun taal geidentificeerd. 213.84.33.86 20 jan 2008 15:03 (CET) = User:IIVQ