Overleg:Kermis in Utrecht (stad)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Sonty567

Hallo,

Op dit moment staat er in de naam van dit artikel (tot nu toe naast Tilburgse Kermis het enige lokale of regionale artikel over kermissen!) achter 'Kermis in Utrecht' de kwalificatie (stad). Gewoonlijk worden zulke kwalificaties alleen gebruikt als er verschillende artikelen zijn die aanspraak maken op dezelfde naam. Er is echter geen ander artikel Kermis in Utrecht, dat is nu een doorschakeling (redirect) naar dit artikel. Dit artikel zou dus net zo goed kortweg Kermis in Utrecht kunnen heten.

Een andere reden voor gebruik van een kwalificatie kan zijn dat het te verwachten valt dat er in de toekomst bijv. een artikel over kermissen in de provincie Utrecht komt. Kermis in Utrecht zou dan een doorverwijspagina moeten zijn waar (naast een link naar dit artikel over kermissen in de stad) alvast een (aanvankelijk rode) link staat naar het nog te schijven provinciale kermissenartikel.

Ook in dat geval doet de huidige naam nogal geforceerd aan. Het lijkt erop dat de naam van het artikel over de stad in het algemeen (Utrecht (stad) dus) klakkeloos is gekopieerd. Maar dat hoeft natuurlijk niet. De artikelnaam is in dit geval niet zozeer een bestaande naam van een fenomeen, maar meer een omschrijving van de doorsnede van twee interessante fenomenen, nl. 'Utrecht' en 'kermis'. Zo'n omschrijving mag dan best een wat natuurlijker formulering hebben, bijvoorbeeld Kermissen in de stad Utrecht of desnoods Kermissen in Utrecht-Stad. (Ik geef trouwens de voorkeur aan het meervoud omdat het hier niet om één fenomeen gaat maar om verschillende kermissen in de loop van de eeuwen.) Technisch is de huidige naam ook ongewenst omdat de redirect een abnormale doorverwijsconstructie betekent.

Ik stel dus voor om een keuze te maken tussen

Ja, mag hernoemd worden. Kermissen in de stad Utrecht heeft dan mijn voorkeur. Aub niet met Utrecht-Stad erin. Mvg Sonty (overleg) 4 dec 2016 14:04 (CET)Reageren