Overleg:Kiesdrempel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarom is de toevoeging dat de Vlaamse regering samengesteld is uit Liberalen en Socialisten die samen slechts 48% van de stemmen haalden weggehaald? Lijkt mij wel relevante informatie, omdat het contra-intuïtief is en een direct gevolg van de kiesdrempel. Falcongj 6 jun 2004 08:38 (CEST)

Wiskundig gezien is er maar evenredigheid tussen meer dan 2 verhoudingen als er ook steeds tussen elke 2 verhoudingen van voornoemden onderling evenredigheid is. Daar delerreeks D'Hondt verschilt met deze van Imperiali kan er dus maar hoogstens een telsysteem zorgen voor evenredige zetelverdeling. Daarenboven wordt zelfs de methode D'Hondt om tot evenredige vertegenwoordiging te komen bij grondwetspecialisten & mensenrechten-onderzoekers al alom als totaal verouderd aanzien.

Bij artikel "kiesdrempel" hoort dus toch Imperiali wordt daarom "reeds" algemeen gezien als geen systeem van evenredige vertegenwoordiging.

Het WIKIPEDIA-blokkeerbeleid is bij deze dus ook meteen vergruisd tot puin, daar ik wel eens te weten wil komen hoe u, jullie, het mij aangedane onrecht gaat, gaan, rechtzetten.

Trouwens de laatste regel van uw artikel "kiesdrempel" zou tevens beter min of meer als volgt klinken: .... een combinatie (kartel) aan .... stemmen die anders niet mee zouden tellen terecht komen bij de op voorhand al of niet zogezegde politiek gelijkgezinden. Echte politieke stromingsvernieuwing wordt hierdoor wel steeds in de kiem gesmoord. Zodat de meeste anders denkenden blijven spreken over het feit dat; de huidige democratieën enkel maar schijn zijn om elke dictatuur te kunnen verbergen.

Vanwege dos n° 0021/VCS/541204 093 35

1+1=2 en niet 11 zoals u beweert. Misschien weet Adam wat meer over logica. En dan maar zagen dat wikipedia in de media als onbetrouwbaar wordt afgeschilderd.

Ik wens niet beledigd te worden. U doet in een adem denigrerend over mij en over Wikipedia, voor sommigen alweer direct reden voor een blokkade... U maakt het niet bepaald duidelijk wat u bedoelt dus verwacht van mij geen helderziendheid. M.i. loopt de zin "wordt niet gezien als een systeem etc" beter dan "wordt gezien als geen systeem etc". Dat is de enige reden waarom ik deze zinsbouw steeds aanpas. Tsjonge, wat een onrecht. eVe Roept u maar! 7 jul 2006 00:34 (CEST)
Mee eens, de zin "wordt gezien als geen systeem" klinkt voor geen meter. Ik zie geen enkele reden om de zin aan te passen. Tukka 7 jul 2006 10:55 (CEST)
En daarom de edit maar weer teruggedraaid inderdaad - eVe Roept u maar! 7 jul 2006 10:57 (CEST)

uitleg[bewerken]

Volgens mij moet wikipedia voor iedereen zijn en moet het uitleggen. Ik snap hier alleen helemaal niks van. En ik doe nog wel vwo. Kan iemand het niet even duidelijk uitleggen Thrasyboulos~nlwiki (overleg) 12 aug 2015 21:15 (CEST)