Overleg:Kinderhandel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Adoptie en Kinderhandel[brontekst bewerken]

(Bericht verplaatst vanaf Overleg gebruiker:Michielvd)

Michel, ik heb een aantal bezwaren tegen de link die je legt tussen kinderhandel en adoptie. Zoals in het artikel over kinderhandel zelf al zegt: kinderhandel gaat over exploitatie van kinderen. Illegale adoptie is geen exploitatie van kinderen (in strafrechtelijke zin), dus geen kinderhandel. De jurisprudentie in Nederand geeft dit ook weer: bij illegale adoptie wordt geen aanklacht wegens kinderhandel gedaan, zelfs niet in geval van 'koop' van een kind buiten alle legale circuits om. De connectie tussen kinderhandel en al dan niet legale adoptie is dus, in strafrechtelijke zin, lasterlijk. Ik wil je verzoeken het stuk over witwassen van kinderen uit het lemma kinderhandel te halen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kleuverj (overleg · bijdragen) 18 januari 2009 13:32

Beste Kleuverj, Ik begrijp je punt. Het dreigen met strafrechterlijke procedures lijkt me schromelijk overdreven. Ik heb een aanzet gedaan om het witwassen te scheiden van de handel. Als je nog aanvullingen of verbeteringen hebt schroom dan niet het artikel Witwassen van kinderen of Kinderhandel aan te passen. Overigens werden en worden er nog steeds kinderen verkocht voor adoptie. Omdat de kinderen vervolgens niet geëxploiteerd worden door de adoptieouders noemt de rechter dat in procedures tegen adoptieouders geen kinderhandel. Maar dat doet niets af aan het feit dat de kinderen ergens in de keten zijn verkocht. Michiel (overleg) 18 jan 2010 16:46 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kinderhandel. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 jul 2017 17:21 (CEST)