Overleg:Kit (afdichting)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door 82.72.146.205 in het onderwerp begrip kit

Het bijgevoegde plaatje is volgens mij een slecht voorbeeld van kit... In de tekst van het plaatje wordt gesproken over "mortar" --> specie dus. Naar mijn weten is specie en kit niet hetzelfde. In specie zit cement/steengruis verwerkt, wat bij kit volgens mij absoluut niet een element is. De basis van kit was dacht ik voornamelijk polymeer. Ik zou het al aangepast hebben, maar aangezien ik eigenlijk weinig verstand van de materie heb, laat ik het bij een overlegartikel.

verwijzing naar engelse wiki[brontekst bewerken]

In het engels zie ik dat hetzelfde plaatje is gebruikt. Ik krijg het gevoel dat ook de engelse versie slecht is. Bovendien is kit in het engels vertaald eerder caulk dan de pagina van putty waar nu naar verwezen wordt. putty zou ik vertalen met (kneed)gom/gum - – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.122.71.201 (overleg · bijdragen)

begrip kit[brontekst bewerken]

Het begrip kit is lastig en toch weer niet moeilijk. Punt is dat het een kleef- en vulmiddel is. En vulmiddel is natuurlijk breed uit te leggen. Stopverf is geen kit in de zin van de oude betekenis, want stopverf droogt simpelweg uit en wordt keihard. Maar ja, het is wel een vulmiddel. Dus daar zit het probleem. 82.72.146.205 24 nov 2013 23:54 (CET)Reageren