Overleg:Kleine Antillen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Paul K.

Deze topic wordt vaak gewijzigd door mensen die het onderwerp niet goed kennen! Lees daarom eerst deze pagina voor je iets wijzigt! De benaming Bovenwinds en Benedenwinds is namelijk heel verwarrend. Als student geografie heb ik de fouten eruit gehaald en heb ik er net iets meer uitleg over de verschillende betekenissen van Bovenwinds en Bendenwinds bijgezet, zodat men in het vervolg niet meer achteloos landen van de éne categorie naar de andere sleept!

Dus voordat je wijzigingen aanbrengt zorg dat je het concept Boven- en Benedenwinds volledig begrijpt, en laat die uitleg daarover a.u.b. staan zodat u nakomers het ook ten volle kunnen begrijpen.

groeten puffin

26 april 2005 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Puffin (overleg · bijdragen) 26 apr 2005 19:42‎


Even voor de duidelijk: De Wind waait op de antillen vanuit het noordoosten naar het zuidwesten. Dus van bovenwinds naar benedenwinds. Om deze reden heb je aan zuidwest kust van Curacao mooie stranden en baaien. Aan de noordoost kant heb je een ruwe rotskust waar je niet kunt zwemmen. (Tenminste niet zonder te pletter te slaan op de rotsen!

M.vr.gr,

Christian

Willemstad, Curacao – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 193.173.228.204 (overleg · bijdragen) 19 nov 2005 23:26‎

Heel het artikel is zeer verward en bevat veel tegenstrijdigheden. Er staat terecht in dat de heersende wind in de regio uit het noordoosten komt, maar gebruiker Puffin die hierboven doet alsof hij er alles van weet heeft onder "Windward Islands" gezet dat "de overheersende wind in de regio Noordwaarts blaast" (duidelijk onjuist dus). Verder staat bovenin dat de Benedenwindse Eilanden "in het Engels de Leeward Islands genoemd worden", terwijl onderin staat dat ze "in het Engels ook nog onder de Windward Islands vallen"!
Als we de Engelstalige Wp. mogen geloven dan heten zowel de benedenwindse als de bovenwindse eilanden van Caribisch Nederland leeward en geldt windward slechts voor de groep oostelijke eilanden vanaf Martinique tot Trinidad. De Engelse indeling is dus totaal anders dan de Nederlandstalige, en kan hier misschien beter buiten beschouwing gelaten worden. Ik zal zien of ik de ernstigste tegenstrijdigheden kan herstellen. Paul K. (overleg) 1 jul 2012 04:20 (CEST)Reageren