Overleg:Kleurpotlood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Twijfel[bewerken]

Direct bij de controle van het eerste 'feit', de ontwikkeling van het kleurpotlood in 1924, lijkt deze onjuist. Faber-Castell introduceerde volgens haar [website] reeds in 1908 haar eerste kleurpotlodenlijn. Bij een snelle controle zijn meerdere overige 'feiten' niet tot een bron te herleiden. Door het ontbreken van bronvermelding bij het artikel is de feitelijke juistheid van het artikel dan ook zeer twijfelachtig. --Quarconi 9 sep 2010 20:16 (CEST)

Wel, dat Faber-Castell 1908 aangeeft voor de introductie van haar Polychromos-lijn is natuurlijk een goed punt :o). Strikt genomen is hun website geen echte secundaire bron. De datum van 1924 heb ik uit een Amerikaanse studie: Margaret Holben Ellis and M. Brigitte Yeh, "Categories of Wax-Based Drawing Media", WAAC Newsletter September 1997 Volume 19 Number 3. Het is zeer goed mogelijk dat de onderzoekers in feite de datum van herstart van de productie nadat deze tijdens de Eerste Wereldoorlog had stilgelegen, voor het mogelijke begin van de productie hebben aangezien — ik zelf ging ervan uit dat 1924 het startpunt was. Ook kan het zijn dat Faber-Castell zelf in die tijd ook niet meer goed wist wanneer men wat begonnen was: dit onderwerp staat de laatste tijd sterker in de belangstelling. Als je recentere publicaties kunt aandragen, zou dat natuurlijk heel welkom zijn! Ik zal in ieder geval de bron toevoegen — toen ik dit schreef deden we dat nog niet :o) — en de link naar de Faber-Castell site met een vermelding van de eerdere datum.--MWAK (overleg) 7 mei 2011 10:19 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kleurpotlood. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 14:06 (CEST)