Overleg:Kopiëren en plakken

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb een handleiding voor Dummies geschreven,naar aanleiding van mensen, die apartje tekens (meestal hartjes) in hun bericht willen zetten, misschien kan de Wiki redactie er iets mee.

  1. Ga met je muispijltje net achter het teken staan wat je wilt kopieren. Bijvoorbeeld achter deze: ★ «hier dus. Het pijltje verandert in een streepje als je in tekst staat.
  2. Druk de linkermuisknop in (wijsvinger) en houd hem ingedrukt.
  3. Beweeg nu met de knop ingedrukt naar links, zodat het horizontale streepje (muiswijzer) vóór het teken komt. Als het goed is, wordt nu het tekentje negatief (wit) en in een donkerblauw blokje gezet. Je kunt ook meer tekens tegelijk zo selecteren.
  4. Laat de muisknop los. Het teken is nog steeds wit en in een blauw blokje. Dat betekent dat het is geselecteerd. Nu moet het nog gekopieerd.
  5. Laat de muis los.
  6. Druk met je ringvinger van je linkerhand de Ctrl-toets in, die vind je helemaal links-onder op je toetesenbord en houd die ingedrukt.
  7. Terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt, druk nu tegelijk op de toets van de letter C en laat weer los. Je kunt nu ook de Ctrl toets ook weer loslaten. Het teken is nu gekopieerd. De computer heeft het opgeslagen.
  8. Neem de muis weer ter hand en beweeg daarmee de muiswijzer naar de plek in je eigen tekst waar je het teken wilt neerzetten (plakken).
  9. Klik, terwijl de muiswijzer op die gewenste plek staat, met je wijsvinger op de linker muisknop. Als het goed is, staat daar dan nu een horizontaal streepje langzaam te knipperen, dat noemen we de cursor.
  10. Laat de muis weer los.
  11. Druk met je ringvinger van je linkerhand de Ctrl-toets in, die vind je nog steeds helemaal links-onder op je toetesenbord, en houd die ingedrukt.
  12. Terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt, druk nu tegelijk op de toets van de letter V en laat weer los. Je kunt nu ook de Ctrl toets ook weer loslaten.

Als het goed is is nu het gewenste teken in jouw tekst geplaatst.

Samenvatting:

  • Selecteren: Beweeg met de muisknop ingedrukt over de tekst of het teken dat je wilt kopiëren.
  • Kopiëren: Ctrl+C
  • Plakken: Ctrl+V