Overleg:Koudebrug

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Mdd in het onderwerp Het oplossen van koudebruggen

Het oplossen van koudebruggen[brontekst bewerken]

De huidige tekst over het "Bestrijden van koudebruggen in constructies" mist een beschrijving, dat koudebruggen in constructies daadwerkelijk (deels) opgelost kunnen worden, en ook hoe dan wel. Een recente video gaf hieromtrent een kort en krachtig antwoord:

"...Hoe kunnen we dat gaan oplossen? Zoals al gemeld of gezegd geweest zijnde de zaken die verbinding maken gaan splitsen eventueel of gaan isoleren binnen of buiten zodanig dat de koude niet meer rechtstreeks doorgaat..."
Bron: Video "Ramen: Koudebrug & isolatieglas" van Winsolmarketing op youtube, gepubliceerd op 29 november 2012. (0.59-1.13)

Zowel bij het ontwerp van nieuwe constructies, als bij de modificatie van bestaande constructies kan men koudebruggen in constructies deel oplossen op (ten minste) twee verschillende manieren:

  • Het splitsen van het constructieonderdeel, waarin de warmtegeleiding optreed, door het (deels) aanbrengen van een isolerende laag in het constructieonderdeel
  • Het isoleren van het betreffende constructieonderdeel door het aanbrengen van isolatie aan de binnen of buitenzijde.

Het spreekt uiteraard voor zich, dat dergelijke oplossing constructietechnisch slechts in bepaalde gevallen mogelijk zijn. Met het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde kan men in bepaalde gevallen ongewenste vocht- en schimmelvorming voorkomen.

Het zou wel aardig zijn als een dergelijke strekking (met (meer) betrouwbare bronnen) aan het artikel toegevoegd kan worden. -- Mdd (overleg) 14 feb 2018 21:30 (CET)Reageren