Overleg:Kwak (vogel)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Naast een vogel is "kwak" ook een biersoort, met een hoogst interessant verhaal betreffende het geëigende glas. En vermits we toch midden in de biersoorten zitten, is het misschien best een doorverwijspagina te maken met beide betekenissen. ArthurKing 22:41 16 feb 2003 (CET)

Daarom had ik de kwak (bier) link ook op de bierlijst gezet, maar ik realiseerde me dat pas toen ik deze bladzijde al gemaakt had. Maar ga je gang hoor, hang m'n klomp maar in het mandje! Was het tap en tepel of het waterhuis aan de bierkant? Weet ik niet meer. Jcwf

Om je een antwoord op zijn André Engels te geven, betreffende de klompen, de tappen en de tepels: "huh"? :-) ArthurKing 19:11 17 feb 2003 (CET)

Er is een kroeg in de goede stad Gent waar je alleen uit zon mooi glas mag drinken als je je schoen als onderpand geeft. Die wordt dan naar het plafond geupload. De kroeg heet -geloof ik- de tap en de tepel, maar het is lang geleden dat ik daar geweest ben. :-) Jcwf 19:17 17 feb 2003 (CET)

De schoen-glas-ruil is in meerdere cafés gebruik. Het is trouwens een leuke aanvulling op de gegevens betreffende kwak. En in Gent ben ik meer voorstander van de Dulle Griet. ArthurKing 19:27 17 feb 2003 (CET) Trouwens, met een paar oude schoenen kan men goedkoop aan kwakglazen komen. Uploaden is toch meer iets voor internet.


Een "fictieve eend"??? Dat klinkt alsof iemand te veel aan de andere betekenis van "Kwak" heeft gezeten... ;-) DarkHorse 11 dec 2003 21:52 (CET)[reageer]