Overleg:Kwaliteitsregister Paramedici

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hieronder een voorstel voor een aangevulde en vernieuwde tekst voor de pagina Kwaliteitsregister Paramedici. Voor het publiceren van deze tekst neem ik graag jullie opmerkingen, aanpassingen en/of aanvullingen mee:

Kwaliteitsregister Paramedici is een onafhankelijke netwerkorganisatie waarin de paramedische beroepsgroepen samenwerken. Het Kwaliteitsregister Paramedici voert de kwaliteitsregistratie uit voor ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, MBB’ers, oefentherapeuten, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten. Hiermee draagt het Kwaliteitsregister Paramedici bij aan kwaliteit in de paramedische zorg. Dit doen zij door te toetsen of een paramedicus voldoet aan de kwaliteitseisen van zijn of haar beroepsgroep.

Cliënten, zorgverzekeraars en werkgevers kunnen de registers raadplegen om te zien of een paramedicus is vermeld in het Kwaliteitsregister. Zorgverzekeraars vergoeden soms alleen als een paramedicus in het KP-register is opgenomen.

Het Kwaliteitsregister Paramedici is op 1 juli 2000 opgericht op initiatief van paramedische beroepsverenigingen. In totaal zijn er ± 34.000 paramedici in dit register opgenomen.

Bij het Kwaliteitsregister Paramedici wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Elke vijf jaar kunnen paramedici zich daarna laten herregistreren in het Kwaliteitsregister Paramedici. Paramedici kunnen dit doen wanneer zij voldoen aan enerzijds een minimaal aantal uur werkervaring en anderzijds een minimum aantal punten voor deskundigheidsbevordering.

Activiteiten voor deskundigheidsbevordering bestaan bijvoorbeeld uit het volgen van bij- en nascholing, het deelnemen aan intercollegiaal overleg, het begeleiden van studenten, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het ontwikkelen van scholing of het geven van voorlichting over de beroepsgroep aan studenten. Ook het meten van behandelresultaten en cliëntervaringen zijn hier onderdeel van.

De opgenomen paramedische beroepen zijn:

Externe links[brontekst bewerken]

[[Categorie:Gezondheidszorg in Nederland]] [[Categorie:Keurmerk]] [[Categorie:Nederlandse stichting]] [[Gebruiker:Kwaliteitsregister Paramedici|Kwaliteitsregister Paramedici]] (overleg) 9 dec 2020 12:10 (CET)[reageer]

Vernieuwing tekst[brontekst bewerken]

Een voorstel voor een aangevulde en vernieuwde tekst voor de pagina Kwaliteitsregister Paramedici. Kwaliteitsregister Paramedici (overleg) 9 dec 2020 12:17 (CET)[reageer]