Overleg:LZ129 Hindenburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Intro[brontekst bewerken]

8 jaar voor het ongeluk heeft de ontwikkelaar (Dr. Hugo Eckener) een gesprek gehad met de president van amerika over de levering van helium, hier was een akkoord op bereikt maar de kosten voor transport en opslag waren zo hoog dat hij had besloten om toch met het gevaarlijke waterstof door te gaan. Later toen bleek dat helium toch beter was leverde amerika ivm politieke spanningen / oorlog geen helium meer aan Duitsland.

Zoiets moet in intro komen nu staat dat Amerika geen helium leverde aan duitsland maar dat klopt dus niet helemaal. --Rogierbosch 22 okt 2008 16:53 (CEST)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.126.62.253 (overleg · bijdragen)


Hmm.. Deze moet ik dus samenvoegen met Hindenburg (zeppelin)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Theo (overleg · bijdragen)

Film[brontekst bewerken]

De link naar het eerste filmfragment is dood. Is dit een typfout of is de film verwijderd?Bartjedj 29 sep 2007 01:00 (CEST)

overlevenden[brontekst bewerken]

hoe hebben mensen het dan kunnen overleven? als ik het goed begrijp was het schip nog niet aangelegt en binnen 1 minuut uitgebrand. hoe kom je er dan levend uit??? (waarschijnlijk een domme vraag maar wil het toch) Mastertim 21 nov 2007 14:02 (CET)

Het duurde langer dan 1 minuut, een deel van de passagiers zijn uit het raam gesprongen op het moment dat hij naar de grond zakte. Op het moment dat hij de grond raakte zijn nog een aantal mensen via het raam naar buiten geklommen. Een paar Engineers die vlak bij de plek van de explosie aan het werk waren kon via een luik naar buiten, het zelfde geldt voor de keukenhulp, die kreeg een kan met water over zich heen waardoor hij belangrijke seconden koeling had, hierdoor kon hij ook door een luik naar buiten. Een bijzondere is de oudere mevrouw (naam even ontschoten) Die heeft zich tijdens alle gebeurtenissen geen vin verroerd en kon zonder ook maar 1 wond, kledingschade gered worden door de mensen die op de grond aanwezig waren.

De kapitein heeft het in eerste instantie ook overleefd maar na 1 dag uiteindelijk gestorven aan de vreselijke brandwonden. --Rogier A.J. Bosch 22 okt 2008 22:34 (CEST)

-Noot: Volgens de engelse en duitse wiki kwamen 36 mensen om. hier staat 35. Discovery meldt in hun docu dat er 29 zijn omgekomen inclusief grondpersoneel. Wat is de waarheid? --- Marco – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.17.44.159 (overleg · bijdragen) 11 mei 2010 01:44 (CEST)

  • Bedankt, Marco. Ik hoop dat iemand dit eens definitief kan uitzoeken. Groet, --ErikvanB 11 mei 2010 04:58 (CEST)