Overleg:Liervogel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Deze pagina heb ik vertaald van de Engelse wiki.
Reden: ik viel zowat van de bank van het lachen toen ik deze fraai vogel op de tv een camera (met motordrive) en een motorzaag zag en hoorde nadoen.
Ik vind de Engelse layout zeer fraai. Is het een goed idee om deze hier als 'standaard' in te voeren (in hoeverre hanteren we hier 'standaarden?).
Graag je mening. Harm 4 jul 2003 22:47 (CEST)[reageer]

Standaarden ontstaan meestal als we er behoefte aan gaan krijgen. Ik heb geen bezwaar de engelse standaard over te nemen, op twee puntjes na: 1) mag het kleurtje wat minder zoet? 2) Ik had lang geleden de Aves onderverdeeld in oa Neornithes (alle moderne vogels) en de rest (met de dino;s uitgestorven0. Hoewel paleoornithologen dat waarschijnlijk wel met mij eens zijn heeft het het gevolg dat je beter naar Neornithes kan terugverwijzen omdat daar alle levende beesten staan. Ik had voor een aantal vogels een blauw blokje met gegevens neergezet, maar ik ben er niet consquent mee doorgegaan omdat ik meer met plaatjes bezig ben gegaan en die kosten best een hoop tijd.

Wat betreft dat Neornithes: ik hou niet zo van 'platte' Linnaeaanse klassifikaties. Er is erg veel ontwikkeling in de taxonomie gaande die ook alle paleontologische en genetische gegevens in de klassifikatie probeert te integreren. Het 'doorklik' systeem van het web is er als geen ander systeem geschikt voor om dat allemaal in een 'boom des levens' weer te geven. Ik heb ooit geprobeerd anderen warm te krijgen om dat hier ook te gaan doen maar zonder succces. Ook op de Franse en Engelse wiki ben ik op veel conservatisme gestuit op dat punt: Men houdt liever aan achterhaalde maar vertrouwde indelingen vast. Voor een deel zit daar creationisme achter, voor een deel gewoon conservatisme. Het vervelende van wiki is dat dat vaak wint. Jcwf 5 jul 2003 01:25 (CEST) P.S. Mooi verhaal trouwens![reageer]

Jcwf, bedankt voor je reactie. 'kleur': Ja, dat is wel erg zuurstokkerig, maar ik heb het 1-op-1 overgenomen, is zo veranderd als we er mee door gaan. 'Taxonomie': ben jij blijkbaar beter in thuis dan ik, ben maar een goedbedoelende leek. Trouwens grappig dat je dino's onder de vogels stelt. Dat is nu net de grote controverse in de palaeontologie, (Dino's is mijn grote liefhebberij). Fr hele evolutionisme/creationisme discussie interesseert me eigenlijk minder. Tot later. Groet, Harm 5 jul 2003 22:08 (CEST)[reageer]