Overleg:Lijst van Eugongylinae

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Erik Wannee

Ik heb sterke twijfel of het wel verstandig is om deze lijst in Wikipedia te zetten. Hij dubbelt namelijk met Eugongylinae en alle sublijsten daarvan.

  • Ten eerste is de lijst zo enorm lang dat hij onoverzichtelijk wordt, wat vraagt om opsplitsing. En dat is immers al gedaan.
  • Ten tweede is er nu met het bestaan van parallelle lijsten een groot risico dat er 'ruis' ontstaat, oftewel dat er op de ene lijst een aanpassing gebeurt terwijl men dan vergeet die aanpassing ook op de andere lijst door te voeren. Ik zie nu al een verschil, want deze lijst stelt dat er 439 soorten in 46 geslachten zijn, terwijl het artikel Eugongylinae stelt dat er 434 soorten in 47 geslachten zijn.

Daarom is mijn advies om deze lijst te verwijderen, en alle energie te richten op de al bestaande lijst en sublijsten, inclusief het aanmaken van artikelen over de 5 nog ontbrekende geslachten (Carinascincus, Epibator, Phaeoscincus, Phasmasaurus en Pygmaeascincus). Maar voordat ik er een verwijdernominatie op zet leek het me verstandig om eerst hier de discussie aan te gaan. Erik Wannee (overleg) 26 jul 2018 19:36 (CEST)Reageren

Ik zie geen reactie terwijl je wel verder gaat met bewerken op Wikipedia, o.a. het aanmaken van een vergelijkbare lijst (Lijst van Egerniinae). Dus waarschijnlijk heb je deze lijst niet meer op je volglijst staan. Ik maak daarom een verwijdernominatie aan; graag dáár de discussie voeren. Erik Wannee (overleg) 27 jul 2018 01:34 (CEST)Reageren