Overleg:Lijst van Haarlemmers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door SamHuls in het onderwerp Ontbrekende levensjaren; lastige bewerking van deze lijst

Jammer dat alle geboorte- en overlijdensjaren verwijderd zijn. Rudolphous (overleg) 28 jan 2015 20:28 (CET)Reageren

Ontbrekende levensjaren; lastige bewerking van deze lijst[brontekst bewerken]

Ik wil over deze (alfabetische) lijst van Haarlemmers uit heden en verleden twee dingen opmerken:

  • 1) Inderdaad ontbreken, zoals in het commentaar van 2015 (waarop nog altijd geen reactie is gekomen!) al is opgemerkt, de levensjaren van de personen in deze lijst, terwijl deze in de meeste vergelijkbare - alfabetisch dan wel chronologisch gerangschikte - lijsten wèl gegeven worden; ik vraag me hierbij af of het ooit verwijderen van deze jaartallen een gecoördineerde, dus gezamenlijke, actie is geweest of zomaar een bewerking van iemand die, als particuliere bewerker, de jaartallen in deze lijst overbodig of storend vond (dit is ongetwijfeld wel na te gaan in de bewerkingsgeschienis van deze lijst).
  • 2) Deze lijst is lastig te bewerken (in elk geval met een smartphone), omdat de bewerkingsknop alleen bovenaan de lijst staat; bij een bewerking ergens halverwege de lijst moet je dus eerst een stuk nasr beneden scrollen (en als je je bewerking vooraf wilt controleren ook nog eens twee keer naar boven en naar beneden...). Het alfabet bovenaan de lijst is alleen te gebruiken voor het raadplegen van de lijst, niet voor het bewerken ervan! Wellicht dat een wikitechneut dit eens kan aanpassen?
  • Zie als voorbeeld de Lijst van Amsterdammers - trouwens mèt levensjaren - waarbij het alfabet wèl werkt als ingang tot de desbetreffende letters. Ik vermoed dat de tweekolomsstructuur van deze lijst hier in de weg zit.
  • Ik zie enige reactie (uit het Haarlemse?) graag tegemoet!
  • De Jaren (overleg) 3 mei 2020 13:37 (CEST) <DJ-8086>Reageren
Ik heb ze erbij gezet! Sam (overleg) 5 okt 2021 11:14 (CEST)Reageren

Aanvulling[brontekst bewerken]

(ad 2) Ik heb vanavond, na raadpleging van de door mij eerder aangehaalde Lijst van Amsterdammers, de tweekolomsstructuur van deze lijst laten vervallen, zodat deze nu per letter bewerkbaar wordt en je bij de aanvulling of bewerking van bijvoorbeeld een naam met een V of W niet gedwongen bent om de hele lijst door te scrollen; je kunt nu gewoon bovenaan de lijst de te bewerken letter aanklikken. M.i. bestaan tegen deze ingreep geen overwegende bezwaren, anders verneem ik dat graag. (En ik ben nog steeds van mening dat een lijst als deze met jaartallen een stuk informatiever is; misschien ga ik daar, etappegewijs, in de toekomst ook nog iets aan doen.) - De Jaren (overleg) 8 dec 2020 00:00 (CET)Reageren

Laurens Coster en Kenau Hasselaar[brontekst bewerken]

Laurens Coster en Kenau Hasselaer stonden in de lijst als respectievelijk boekdrukker en vrijheidsstrijdster. Omdat dit historisch dubieus is, heb ik die vermeldingen wat aangepast.