Naar inhoud springen

Overleg:Lijst van operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Intpanis.marnix in het onderwerp Toelichting

Toelichting[brontekst bewerken]

Deze pagina is bedoeld de specifieke namen van de operaties tijdens de tweede wereldoorlog weer te geven. Ik heb dus liefst dat u mijn pagina niet verwijderd door de verwarring en de overeenkomst met de paginas "Lijst van gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog". Er is wel degelijk informatie zoals de namen van de operaties die niet in de "Lijst van gebeurtenissen tijdens ..." voorkomen.

Geslaagd of niet geslaagd[brontekst bewerken]

Soms zijn er wat moeilijkheden met het bepalen van het succes van de operatie. Bijvoorbeeld de verschillende operaties die zijn uitgevoerd voor de verovering van Stalingrad die mislukt zijn. De aanval en de mars naar stalingrad en de bijbehorende operaties heb ik als geslaagd beschouwd maar de verovering ervan heb ik dan als niet geslaagd beschouwd.

Verdere aanvulling[brontekst bewerken]

Ik ben van plan de lijst aan te vullen met Amerikaanse en Britse operaties (en heel misschien ook andere). Voor de namen van de operaties heb ik tot nu toe alleen maar andere wikipediapaginas gehaald. Voor de extra informatie raadpleeg ik andere bronnen zoals boeken of eigen basiskennis. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Intpanis.marnix (overleg · bijdragen) 7 apr 2011 10:19 (CEST)Reageren