Overleg:Lijst van registratieletters van Nederlandse vissersvaartuigen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Paul B

Enkele opmerkingen:

  1. Er is al een artikel Lettercode van de thuishaven. Daar staan al deze codes in, en meer. Op zijn minst lijkt me dat we duidelijk moeten maken wat het verschil tussen de lijsten is (zo er een beoogd verschil is). Dat andere artikel moet wellicht bijgewerkt worden.
  2. Ik mis codes, zoals MK voor Marken. Het kan zijn dat die alleen in historische context nog bestaan, m.a.w. dat bijv. de MK-7 geen geregistreerd vissersvaartuig meer is. Het zou wel goed zijn, denk ik, die historische codes op te nemen als daarvan een min of meer uitputtend overzicht bestaat (maar zie punt 1: dat historische overzicht staat misschien feitelijk daar al).
  3. Ik verbaas me een beetje over "thuishaven: Edam" bij VD. Die schepen liggen nooit in Edam natuurlijk (en ik weet ook niet hoe vaak ze nog in Volendam liggen - er is daar al enige tijd geen visafslag meer zo te zien). Iets soortgelijks zal voor Arnemuiden gelden: die schepen zullen toch niet écht in Middelburg liggen. Het lijkt erop dat het Rijk per se een gemeentenaam wil hebben voor de thuishaven, en de lijst vermeldt "Edam (Volendam)" dus wellicht moet daarvan dan Edam-Volendam worden gemaakt. De betreffende Uitvoeringsregeling zeevisserij ([1]) vermeldt ook "EDAM (Volendam)", inderdaad in een kolom "gemeente". Voor Arnemuiden helpt dat natuurlijk niet. Of we trekken ons van de gemeentenamen niets aan en gebruiken de werkelijke thuishaven, dus wat in de documenten tussen haakjes staat. De rijksoverheid is toch al inconsequent door bij Wieringen dan niet Hollands Kroon te vermelden.

Paul B (overleg) 19 mrt 2018 00:09 (CET)Reageren