Overleg:Louis le Roy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ecotect - ecoloog[bewerken]

In de tekst wordt d.d. 24.01.2016 Louis le Roy een ecotect genoemd. Ecotect staat niet in de Woordenlijst Nederlandse taal en ook niet in Van Dale. Dat is mijn eerste reden om het te veranderen. Ecoloog is naar mijn mening goed van toepassing op hem. Terugdraaien ben ik het daarom niet mee eens. Salix2 (overleg) 24 jan 2016 21:58 (CET)

Le Roy was geen ecoloog. Hij was bijzonder kunstzinnig, maar ecologisch snijden zijn ideeën helemaal niet zoveel hout. Ik meen dat Ger Londo daar ook het een en ander over gezegd heeft. Hij had ook helemaal geen ecologische opleiding, zijn achtergrond was kunst. Zo bezie ik hem ook, als iemand die kunst maakt vanuit een "ecosofisch" geörienteerde levensvisie en die kunst vormt daar ook een uitdrukking van. Hem ecoloog noemen in het artikel is niet verhelderend voor de lezer, want zijn achtergrond is geen biologische wetenschap. Met ecotect betitelde hij zichzelf. Zo wil ik dat ook vermelden met bronvermelding. Marco Roepers (overleg) 24 jan 2016 22:09 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Louis le Roy. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 jul 2017 06:42 (CEST)