Overleg:Mahdi (islam)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

almahdi in de islam zowel bij de sijeten en de soenitisch is een imam en geen profeet,en mohamed(de profeet bij de moslims)zei er over dat almahdi is waar,en als i er alleen één dag maar zou blijven ,dan zal God hem verelngen tot hij hem stuurt en daarna komt het einde van de wereld.(niet letterlijk vertaald)

Ik lees in de tekst: "Er wordt gedacht aan Jezus, Mohammed of een nieuwe profeet", als mogelijke mahdi dus. Dat laatste lijkt me nogal sterk, omdat er volgens de koran na Mohammed geen nieuwe profeten meer komen. Is dit een visie van een bepaalde stroming of zijn er misschien bronnen die deze woordkeuze kunnen rechtvaardigen? Martijn [бəгЬıĉąяå] 2 mrt 2006 17:52 (CET)[reageer]


Er staat ook in de tekst dat de Mahdi niet in hadiths voorkomt. Dit is onjuist. Er zijn vele hadieths die als betrouwbaar worden geacht waarin de komst van de Mahdi wordt besproken. Zie ook deze tekst van islamqa.com:"

"The appearance of the Mahdi at the end of time, when he will fill the earth with justice and fairness after it had been filled with injustice and wrongdoing, is something that is mentioned in the saheeh Sunnah, and some of the scholars of hadeeth said: The ahaadeeth about the Mahdi are mutawaatir because of their large number, and the descent of ‘Eesa ibn Maryam (peace and blessings be upon him and our Prophet) and his praying behind him is something that is well known. The name of the Mahdi and the name of his father will be like the name of the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) and the name of his father; he will be one of the descendents of Faatimah (may Allaah be pleased with her)."

Titel Mahdi aanpassen[brontekst bewerken]

Mahdi is geen begrip, het is een verwijzing naar een persoon zoals dat is overgeleverd door diverse betrouwbare bronnen. Halal en Haram zijn bijvoorbeeld begrippen, dat zijn woorden die slaan op bepaalde begrippen.

Het minste wat gedaan kan worden is de huidige titel Mahdi aanpassen naar Al-Mahdi.

De soennitische bronnen en over het algemeen binnen de islam wordt gesproken over de persoon Imam Al-Mahdi, wat eigenlijk weer een/de titel is voor de persoon wiens naam luid zoals die van Profeet Mohammed (=Mohammed bin Abdullah bin Abdulmutallib). Rahim 27 sep 2007 03:00 (CEST)[reageer]

Alleen God, glorierijk en verheven is Hij, weet wie de mahdi is. Er zijn mensen die overtuigd zijn te weten wie de mahdi is. Dat kan, maar er zijn wel verschillende meningen over. Je kunt dus niet alleen vanuit jouw overtuiging redeneren, omdat dit een encyclopedie is die die meerdere visies wil beschrijven.
Bij het gebruik van de mahdi of al-mahdi is het beter te spreken over de mahdi, omdat het lidwoord al- te vertalen is met de.
Maar God, glorierijk en verheven is Hij, weet het beste. Looi 28 sep 2007 12:43 (CEST)[reageer]

Ik heb de afbeelding Afbeelding:Mahdi.JPG weggehaald. Op de afbeelding staat niet "de Mahdi", zoals de tekst onder het plaatje suggereerde, maar de naam "Muhammad Al-Mahdi", de twaalfde sjiitische imam. Martijn →!?← 8 feb 2008 21:39 (CET)[reageer]

Mahdi in de Koran[brontekst bewerken]

In bovengenoemde stuk onder het kop Mahdi, wordt aangegeven dat de Mahdi niet wordt benoemd in de Koran. De koran spreekt wel degelijk over de Mahdi Surat (3:46) en (5:110) en (19:29). De arabische vertaling van het woord Mehdi is hij die spreekt vanuit de buik van zijn moeder. In alle drie de surat heeft ALLAH swt het over Christus, de Mesias, Jezus. Hoewel de Koran niet spreekt over de Verlosser Al Mahdi wordt wel gerefereerd naar Jezus, Christus, de Mesias, de zoon van Marjam wanneer gesproken wordt over de Mahdi. Wallahoe A3lam. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Naaz (overleg · bijdragen)