Overleg:Mangareva

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dat treft... Ik heb gisteren een e-mail naar het Frans-Polynesisch bureau van toerisme gestuurd met de vraag of hetgeen de Engelse Wikipedia beweert (dat de enige normale manier om op de Pitcairneilanden te raken de boot in Mangareva nemen is voor 30 uur), weldegelijk waar is. Met andere woorden, of het mogelijk is om om de zoveel maanden van Mangareva naar de Pitcairneilanden te varen. Ik hoop dat ze me antwoorden en indien ja dan voeg ik het aan deze pagina toe... Voor het overige hebben onze Franstalige collega's als enigen al een relatief mooi artikel over de Mangarevaanse luchthaven (fr:Totegegie). C&T 12 nov 2006 19:07 (CET)

Smiley Ratcliff wilde een landingsbaan op Henderson (eiland) bouwen maar dit werd hem in 1983 verboden en sinds 1988 is dit grootste eiland van de Pitcairneilanden een natuurreservaat. Zo te zien kan je op Pitcairn alleen met de boot (of watervliegtuig?) komen. Norbert zeescouts 12 nov 2006 19:18 (CET)
Inderdaad. Een luchthaven zou niet erg rendabel zijn; Pitcairn heeft 67 inwoners en geen hotels of pensions. Vandaar dat er een bootverbinding tussen Mangareva en Pitcairn zou zijn ingelegd, die naast passagiers vermoedelijk ook goederen aanvoert. Er is ook een goederenaanvoer per schip vanuit Nieuw-Zeeland naar Pitcairn, maar die nemen normaal gezien geen passagiers mee, wat niet wil zeggen dat het niet mogelijk is. Dat van Henderson wist ik overigens niet, erg interessant. C&T 12 nov 2006 20:26 (CET)
Van de Frans-Polynesiërs kreeg ik geen antwoord dus stuurde ik een mailtje naar de Pitcairnese autoriteiten. Zij verwezen me door naar de Nieuw-Zeelandse maatschappij die de boottochten verzorgt en jawel, ook in 2007 kunnen er charterboottochten naar Pitcairn plaatsvinden, uitsluitend vanuit Mangareva. C&T 27 dec 2006 15:21 (CET)

Allemaal erg interessant, maar je kunt je afvragen of het hele verhaal van de verbinding met Pitcairn wel bij 'Mangareva' thuis hoort. De verhoudingen zijn een beetje zoek. Er valt over Mangareva nog meer te vertellen, bijvoorbeeld over de kathedraal die daar onder mensonterende toestanden gebouwd is, over de simpele schuilkelders die de bevolking tegen de fall-out van mururoa moesten beschermen etc.

Overigens zijn er andere manieren om op Pitcairn te komen dan de RV Braveheart. Er gaan jachten die betalende pasagiers meenemen en er zijn cruiseboten die Pitcairn aandoen. Overigens zijn de bezoeken gewoonlijk kort. Als je naar Pitcairn zou willen om daar zeg met de ene boot aan te komen en met een volgende weer weg te gaan, dan moet je van te voren een visum aanvragen, met redenen omkleed waarom je zeg 14 dagen of een maand op Pitcairn wilt blijven. Als je in je aanvraag de woorden 'journalist' of 'boek schrijven' gebruikt dan wordt je aanvraag waarschijnlijk afgewezen (google maar eens op Dea Birkitt). Overigens is er een guesthouse op Pitcairn, maar je kunt ook bij families verblijven (tegen vergoeding) Edwin 5-6-2007

Laten we zeggen dat de RV Braveheart toch de bekendste en meest regelmatige manier is. Je informatie is interessant en je hebt misschien een punt voor het overige, maar toch zie ik helemaal niet in waarom de info over de verbindingen met de Pitcairneilanden niet zou mogen worden opgenomen. C&T 30 jun 2007 22:29 (CEST)