Overleg:Marshall Amplification

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Er is niet zoiets als de Marshall versterker. Ik zou dit stuk willen hernoemen en herschrijven. het zou meer moeten gaan over de firma marshall, de verschillende beroemde versterkers die ze gebouwd hebben, en de invloed die marshall heeft gehad op de pop/rock geschiedenis en muziek(instrumenten) industrie.

Ik vind dit stuk erg slecht en weinig toegespitsts. Een zin als De eerste versterkers waren buizenversterkers met een uitgangsvermogen van 50 Watt klopt volgens mij niet. Daarvoor was er al een 45 watt versterker (JTM 45) van marshall op de markt geweest. o.a. Eric Clapton gebruikte die nog voordat Pete Townsent de grotere marshall stacks gebruikte (de legendarische overstuurde sound op het beano album van john mayall and the bluesbreakers). Ook het ontbreken van de naam Jimi Hendrix vindt ik vreemd.

legendarische series als de jcm 800, jcm900, een beroemde term als plexi sound of plexi versterker die niet genoemd wordt. speakers van celestion die niet genoemd worden terwijl Marshall altijd trouw is gebleven aan dat merk. Hoe marshall in de jaren 90 met de valvestate serie een leuk en meer dan acceptabel geluid binnen het budget van de niet prof gitarist bracht... Sidebart 17 mei 2010 13:03 (CEST)Reageren

lijst[brontekst bewerken]

Om lijst compleet te maken:

  • de marshall act serie ergens rond het jaar 2000? geïntroduceerd als opvolger van de valvestate mk2 serie
  • de marshall mode 4 geïntroduceerd rond het jaar 2000? was gericht op Numetal nog meer gain en grotere speakerkasten om de geluiden van lager gestemde gitaren en 7 snarige gitaren beter te kunnne verwerken. verogen 350 watt transistor versterker.
  • de handwired serie, handgebouwde handbedrade versterkers. Bijna exacte copiën uit de jaren 70. ergens rond 2006? geintroduceerd.
  • JVM serie: buizen versterkers met digitale galm. ergens rond 2007 gok ik zo?
  • AS serie: versterkers voor akoestische gitaar. midden jaren 90 gok ik zo?

Wie kan de feiten over de introductie data vinden en ze in het schema plaatsen? Sidebart (overleg) 10 okt 2011 18:41 (CEST)Reageren


Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Marshall Amplification. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 jul 2017 13:04 (CEST)Reageren