Overleg:Martin van Creveld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nederlandse vertaling[bewerken]

In het artikel staat de volgende passage: The Transformation of War is het enige boek van van Creveld dat in het Nederlands is vertaald, onder de titel: De evolutie van de oorlog. Van de Marne tot Irak (2007).

Echter de KB vermeldt dat: De evolutie van de oorlog. Van de Marne tot Irak (2007) een vertaling is van The changing face of war , zie: [1]. Gelet op de de gelijke ondertitel van deze beide lijkt mij deze vermelding ook de juiste. Gouwenaar 24 nov 2008 12:51 (CET)

Je hebt gelijk. Ik wijzig het in het artikel. Theobald Tiger 24 nov 2008 13:07 (CET)

EO-radio-interview[bewerken]

Ik vond het volgende bericht ([2]): "Van Creveld, militair historicus aan de Hebreeuwse Universiteit van Jerusalem, hield op 15 april 2002 voor de EO-radio een pleidooi voor „een massaal bloedvergieten”, in een orde van grootte van 5.000 tot 10.000 Palestijnse burgers, „omdat kleinere aantallen niet voldoende afschrikwekkend effect hebben.” Na het doden van duizenden Palestijnen moest vervolgens, aldus Van Creveld, een ondoordringbare muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden gebouwd worden, met als argument: „Wie geen misdaden wil begaan om zijn land te redden moet niet in de politiek gaan.” (Fons Elders, emeritus hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek)"

Absoluut vermeldenswaard in dit lemma, maar aangezien dit een opinie-pagina is, lijkt me dit niet de allerbeste bron. Weet iemand een betere bron? Is er voor radio ook zoiets als Uitzending Gemist? W\|/haledad (zegt u het maar) 30 mei 2013 19:09 (CEST)

Dag Whaledad, Dit radio-interview kende ik niet, maar het doet me wel sterk denken aan soortgelijke provocatieve uitspraken die Van Creveld in 2002 deed. Zie: en:Talk:Martin van Creveld#bomb European capitals - Theobald Tiger (overleg) 30 mei 2013 22:24 (CEST)