Overleg:Mededelingsplicht (verzekering)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

20% gekort[brontekst bewerken]

"De verzekeraar maakt aannemelijk dat hij normaliter een 20% hogere premie zou hebben bedongen en toont aan dat de schade is ontstaan of verergerd door de aanwezigheid van het traditionele riet. De schade-uitkering wordt nu met 20% gekort."

Moet de korting niet 16,67% zijn? Oftewel schade-uitkering van 1/1,20 ? Let op dit is een vraag, geen stelling. Niet zonder verificatie overnemen.- De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Caber (overleg|bijdragen) op 22 juni 2007 15:16.

Het lijkt me heel aannemelijk dat je gelijk hebt. Dat wordt ondersteund door een eerder fragment uit het artikel, waar staat:
  • Indien de verzekeraar bij nakoming van de mededelingsplicht een hogere premie of een lager verzekerd bedrag zou hebben bedongen dan wordt de uitkering naar evenredigheid verminderd. Wanneer de premie bijvoorbeeld dubbel zo hoog zou zijn dan wordt de uitkering verminderd met de helft.
Maar als we de woorden "met 20% gekort" vervangen door "met 16,67% gekort", snapt de onbevangen lezer het misschien niet meer, en moeten we dat weer gaan uitleggen. Daarom heb ik het omzeild, door er het volgende van te maken:
'De schade-uitkering wordt nu dienovereenkomstig verlaagd.
Johan Lont - (Ik garandeer niet dat mijn bijdrage steeds is gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen!) 22 jun 2007 18:29 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Mededelingsplicht (verzekering). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 aug 2017 13:27 (CEST)Reageren