Overleg:Mediapluriformiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ik heb de indruk dat dit artikel een mening weergeeft over het begrip mediapluriformiteit...Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 26 jul 2008 04:40 (CEST)

  • Kun je aangeven welke mening het volgens jou weergeeft? Nu heb je geen argument, dus is er niet op te reageren. Volgens mij staat er kaal wat het is, zonder enige mening Toth 27 jul 2008 02:17 (CEST)
Ik lees bijvoorbeeld: "In Nederland is sprake van een geconstrueerde mediapluriformiteit" terwijk ik vermoed dat dit meer historisch gegroeide mediapluriformiteit is. Er is niet zo bewust een 'constructie verzonnen', maar onder invloed van diverse stromingen een 'constructie ontstaan'. Verder vind ik de openings alinea met "Specifiek: het onderling verschillen van analyse-eenheden naar een bepaald kenmerk of bepaalde kenmerken[1]" nogal wollig en nietszeggend overkomen. Voorts is of iets 'Van belang is de heterogeniteit van de verschillende aanbieders.' van belang is een keuze, een POV. Ik zou formuleren: "In een mediapluriteit is heterogeniteit van verschillende aanbieders een kenmerk" of zo. Just my 2 cents... doe er mee wat je denkt dat beter is voor dit lemma. groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 27 jul 2008 02:33 (CEST)
De geconstruceerde mediapluriformiteit in Nederland is een bestaand feit. Zie daarvoor de mediawet. Het is wettelijk vastgelegd dat bijvoorbeeld het aantal onafhankelijke krantentitels niet onder een bepaalde ondergrens mag zakken.
Wat betreft de wollige zin, ben ik het qua mening daarover wel met je eens. Het is een rechtstreeks citaat van Jan van Cuilenburg (zie de bronvermelding) uit zijn boek Media & Pluriformiteit, dat hij voor de WRR maakte. Vandaar waarschijnlijk. Ik dacht het toe te voegen ter verduidelijking/afbakening van het begrip. wat blijkbaar mislukt is.
Qua formulering in die derde zin heb je wellicht ook wel gelijk. Mijn doel was aangeven dat het erom gaat dat er 'verschil' wordt aangeboden. Iets wat enkel met 'veel titels' niet gewaarborgd is (als die bijvoorbeeld allemaal ongeveer hetzelfde brengen).
Ik zal eens kijken waar ik het helderder kan maken. Toth 27 jul 2008 02:45 (CEST)
Zo misschien? Toth 27 jul 2008 02:51 (CEST)