Overleg:Meiler

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Heeft iemand een idee hoe je de persoon noemt die houtskool maakt? Een meilenaar? Karsten Overleg, op 28 jun 2011 21:23 (CEST)

familienaam kolenbrander[bron bewerken]

de familienaam kolenbrander komt vrij veel voor op de veluwe? Nou wanneer we de familiedatabank mogen geloven valt dat dus hard mee. Het lijkt alsof de naam de oorsprong heeft in de achterhoek.

http://www.meertens.knaw.nl/nfb/detail_naam.php?info=kaart2007&t=rel&zw=cs&gba_naam=Kolenbrander&nfd_naam=Kolenbrander&operator=eq&taal=#kaartweergave

Externe links aangepast[bron bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Meiler. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 nov 2019 12:26 (CET)

nederlandse taal ?[bron bewerken]

Hallo, ik ken het woord 'meiler' niet in de nederlandse taal. Nochthans zijn mijn grootouders allemaal van voor 1900. de verwijzingen zijn allemaal duits of iig oostelijk. wat is de ECHTE oorsprong van meiler? want ik ken ALLEEN kolenbrander als kolenbrander en verder geen andere namen.85.149.83.125 10 jun 2021 13:00 (CEST)

het is een mijt en geen meiler[bron bewerken]

https://www.encyclo.nl/begrip/kolenbrander,_koolbrander,_koolberner,_coolberner citaat :althans de naam meiler voor een kolenbrandersmijt is uit dat gebied afkomstig. dat al die internet-hype idioten DIRECT ELKAAR COPIEREN BETEKEND NIETS anders dan dat er TAAL VERVALSING IS door een paar aso computer freaks

dus het is een MIJT 85.149.83.125 10 jun 2021 13:06 (CEST)

Uit dezelfde link: meiler = houtstapel van de kolenbrander (toon de herkomst via de etymologiebank). Op de etymologiebank staat dit.
Dus geen taalvervalsing. Nietanoniem (overleg) 10 jun 2021 13:24 (CEST) ps-iets minder schreeuwen mag ook wel.