Overleg:Meridiaanlijn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Er zijn in België niet 41 -zoals op de pagina te lezen staat- maar wel 10 meridiaanlijnen door Quetelet aangelegd. Het gaat om: Mechelen, Brussel, Brugge, Gent, Oostende, Antwerpen, Lier, Aalst, Dendermonde en Leuven (bij Leuven, Brugge en Oostende bestaat onduidelijkheid of de lijn effectief is uitgezet. Wel is zeker dat Quetelet voorbereidende werken heeft gedaan om de meridiaanlijn aan te leggen). Het koninklijk besluit van 22 febr 1836 stipuleert inderdaad dat er 41 meridiaanlijnen moesten komen, maar die zijn nooit allemaal opgericht. Dat is wellicht het gevolg van het feit dat de meridiaanlijnen al heel snel overbodig werden voor het gelijkschakelen van de tijd.

Ik heb daarom een wijziging aangebracht, die echter is verwijderd. Ik heb de verwijderaar op zijn verzoek extra motivering gegeven, maar de aanpassing blijft verwijderd. Ik hoop dat ik bij deze nog meer personen kan overtuigen om de fout te verbeteren.

Bron:

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Meridiaanlijn. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 22:15 (CEST)[reageer]