Naar inhoud springen

Overleg:Meta Lever

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 27 dagen geleden door StuivertjeWisselen in het onderwerp Overlijdensplaats en -datum

Overlijdensplaats en -datum[brontekst bewerken]

Ook hier, speciaal voor Pollever en Rendierman; verifieerbaarheid is een eis aan artikelen op Wikipedia, zie WP:VER. Een specifieke overlijdensplaats of -datum blijkt niet uit bronnen, dus nemen we dat niet op in het artikel totdat die bronnen er wel zijn. Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 25 mei 2024 22:35 (CEST)Reageren

Dag. Ik keek zonet na. Voor de sterfdag van ene Napoleon is er op de wikipagina geen verifieerbare bron. Ga je die ook vandaliseren? Ga je nog werk hebben met op duizenden pagina's al die dat te vernietigen.
Of ga je dan zeggen: "Bronvermeldingen of literatuurverwijzingen zijn niet verplicht, behalve voor materiaal dat omstreden is." Zoals er staat op de pagina waar je naar verwijst. Dus jij eigenlijk zegt door die datum en overlijdensplaats te verwijderen dat die omstreden zijn. Echt? Omstreden? Door wie? Door jou en niemand anders. Of ben je Rendierman en mij hier van iets onbetamelijk aan het beschuldigen buiten het dwarsbomen van je grote gelijk?
Ik lees ook op de pagina waar je naar verwijst: " "Ik kan dit niet op internet vinden" is daarom geen valide argument om informatie van Wikipedia te verwijderen."
Er was hier een overlijden. Er is een rouwbrief. Die staat niet op internet zover ik kan nagaan, en dan? Ik ken de Nederlandse gebruiken niet zo. In België plaatsen begrafenisondernemers die online, in jullie meer Noordelijk gebied blijkbaar niet. Maar mensen die ik ken in Nederland waren op de begrafenis. Rendierman liet weten dat hij de rouwbrief heeft.
Voor mij is dit meer dan voldoende om zoiets triviaal als een overlijdensdatum te laten staan. Get a life en laat het zo.
Als U dit blijft vandaliseren zal ik op een ander niveau klacht tegen je moeten indienen. Ik vermoed dat er net als in België ook in Nederland mensen met meer ervaring en tact rondlopen dan jij. Nog steeds met groeten. Pollever (overleg) 25 mei 2024 23:27 (CEST)Reageren
Dat zijn een hoop grote woorden. Voor de sterfdag van Napoleon zijn er honderden bronnen te vinden, voor de sterfdag van Lever was er tot nu toe geen enkele bron aangedragen. De voorbeelden op Wikipedia waar dit soort zaken in het verleden foutief in de encyclopedie terecht zijn gekomen zijn op meer dan een hand te tellen, dus ik zie niet zo goed in waarom we in een encyclopedie moeten afgaan op het woord van een verder anoniem account. Maar goed, ondertussen is er een bron aangeleverd waarmee het punt is opgelost. StuivertjeWisselen (overleg) 26 mei 2024 13:31 (CEST)Reageren
Bron naar de overlijdensberichten in Trouw toegevoegd. Rendierman (overleg) 26 mei 2024 11:53 (CEST)Reageren