Overleg:Methode (objectoriëntatie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

WIU[bewerken]

Mdd, ik neem aan dat je wiu op het eerste deel (de eerste zin) van het artikel slaat. Het lijkt me het beste als ik het artikel herhoem naar "Methode (informatica)". Kun je me uitleggen hoe de etikette is om dit te doen. Waar moet ik melden dat ik dit ga doen? --Josdorpjossie 18 jan 2006 10:09 (CET)

ah, ik heb het alvast gedaan... gewoon hernoemen... zolang je een logische beslissing maakt en een goede titel hebt is er niets aan de hand en kan je hernoemen ;-) Enkel nog nakijken of er dubbele redirects zijn, en niets aan de hand dan --LimoWreck 18 jan 2006 10:39 (CET)
Ik vind de eerste zin nog steeds een soort wartaal... Misschien is dit alleen iets voor Smalltalkers... Moet de titel hierom niet verder worden veranderd in Methode (Smalltalk)..!? --Mdd 20 jan 2006 01:37 (CET)
je mag gerust de woordvolgorde van de zin wat aanpassen hoor? Ik begrijp voor de rest je probleem niet hoor ? --LimoWreck 20 jan 2006 01:43 (CET)
Omdat er al een artikel Methodes en technieken in de informatica met een veel algemenere strekking, leidt ook de titel van dit artikel tot verwarring -- Mdd 20 jan 2006 13:56 (CET)

Wat mist er aan het intro??[bewerken]

Ik mag van LimoWreck ... de zin wat aanpassen:

En hiervoor ga ik eerst eens opzoek naar de betekenis van de begrippen, die alle in deze ene zin zijn gepropt. Zo vind ik:

  • Informatica wordt omschreven als de wetenschap die zich bezighoudt met de beheersing van complexiteit (o.a. op het vlak van informatie en gegevens, communicatie, softwarebouw, en technisch-wetenschappelijk rekenen).
  • Objectoriëntatie of OO is de zienswijze die gebruikt wordt bij het objectgeoriënteerd programmeren. Bij deze benadering wordt programmatuur opgebouwd als een verzameling van interagerende objecten die elk behoren tot een soort of klasse.
  • In een programmeertaal is een functie een zelfstandig subprogramma (subroutine) waarvan de werking afhankelijk is van eventuele parameters en dat na voltooiing als resutaat een waarde kan retourneren naar de aanroepende code.
  • Een subprogramma of procedure (soms ook subroutine genoemd) is een duidelijk afgebakend programmablok met een eigen naam binnen een computerprogramma, dat aangeroepen wordt of kan worden elders in de code.

Misschien is het probleem van de eerste zin wel, dat LimoWreck hierin teveel wil zeggen. In het artikel over Objectoriëntatie lees ik verder:

  • ... d.m.v. methoden alle potentiële gedragingen van die objecten geprogrammeerd - berekeningen, bewerkingen, acties, replieken etc. (functies in klassieke programmeertalen).

Nu bedenkt ik ineens een oplossing:

Dit kan wellicht nog iets genuanceerd worden... Mdd 20 jan 2006 16:20 (CET)

Je mag van mij de zin ook wel wat aanpassen hoor, hij is immers van mij:-). Ik vindt echter de zin die je voorstelt absoluut geen verbetering. Hij is gewoon minder juist en vooral onvolledig. Ik stel voor iets dat op de originele zin lijkt (het woord 'informatica' kan vervallen) omdat dit een mooie definitie is waar veel correcte verwijzingen naar andere artikelen in zitten. Maar dan gevolgd 1 of 2 zinnen om de eerste toe te lichten.
Wat betreft de titel, die moet inderdaad veranderen in Methode (Objectoriëntatie), dat is minder dubbelzinnig. Wat mij betreft komt er trouwens een categorie 'Objectoriëntatie' binnen de categorie 'softwareontwikkeling'. Hoe werkt zoiets, kan iedereen zomaar een categorie toevoegen, of moeten moderators dat doen, of moet daarover gestemd worden? --Josdorpjossie 20 jan 2006 18:26 (CET)
Ik heb zojuist het artikel hernoemd, en de eerste zin meer op die van jou laten lijken Mdd. Misschien kun jij hem nog iets leesbaarder maken. Weet iemand hoe nu het doorverwijsartikel methode (informatica) verwijderd moet worden? --Josdorpjossie 20 jan 2006 19:27 (CET)

Het lijkt de goede kant op te gaan. Taalkundig klopt de eerste zin (volgens mij) nog niet:

Dit zou moeten zijn:

I.p.v. de term kan je ook zeggen het begrip. Het doorverwijsartikel methode (informatica) kan je gewoon laten staan. Als er later iemand komt die die term nog wil gebruiken dat kan die het veranderen. Succes ermee verder -- Mdd 20 jan 2006 21:13 (CET)