Overleg:Metro-/sneltrammaterieel M4/S3

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Naam van de pagina[brontekst bewerken]

De wijziging van de pagina Alstom (Amsterdam) in Metromaterieel M5/M6 is er een waar ik het volledig mee eens ben. Hetzelfde geldt eigenlijk voor deze pagina, vind ik. CAF is de naam van de fabrikant, het materieeltype is, afhankelijk van de serie, M1, M2 of M3. Dat men bij het Amsterdamse GVB intern over CAF'jes spreekt is prima, maar dat hoeft niet te betekenen dat we dat hier op Wikipedia ook moeten doen. Kijk naar Rotterdam, waar men de pagina's naar het materieeltype heeft genoemd (Metrotype T, Metrotype R enzovoort) en niet naar de fabrikant (Bombardier) Ik zou willen voorstellen om de titel van deze pagina te wijzigen in Metro- / sneltrammaterieel M4/S3. Op deze manier wordt uit de titel meteen duidelijk dat het hier materieel betreft dat geschikt is voor zowel het metro- als het sneltrambedrijf. Ook bij de andere materieeltypen van de Amsterdamse metro heb ik op de overlegpagina's mijn ideeën over de naamgeving vermeld. Met vriendelijke groet, Mojito (overleg) 3 feb 2011 09:47 (CET)[reageer]

  • Ik ben het hier mee eens en daar er na 11 maanden niemand tegen was zal ik de naam wijzigingen ook bij BN en CAF. Bijwyks (overleg) 30 dec 2011 09:02 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Metro-/sneltrammaterieel M4/S3. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 nov 2019 19:47 (CET)[reageer]