Overleg:Militaire reserve

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"Een reserve-eenheid bestaat alleen op papier; de militairen zijn niet in werkelijke dienst maar zijn mobiliseerbaar. Wanneer dit wenselijk is kan de overheid besluiten (dienstplichtige) militairen op te roepen voor werkelijke dienst en zodoende het onderdeel te mobiliseren.". Dit is in het geval van de Nederlandse reservisten niet het geval. De reservisten van de GLR bijvoorbeeld hebben zeer regelmatig inzetten ter ondersteuning van de beroepscollega's, als oefenvijand, als toezichthouder of bewaker en ceremonieel. Dit zou dus aangepast moeten worden in de tekst. Arjan Myer (overleg) 27 aug 2022 20:07 (CEST)[reageer]

Een mobilisabel? Dit woord lijkt mij geen zelfstandig naamwoord. Avanschelven 18 aug 2004 01:56 (CEST)[reageer]

Ik had er ook nooit van gehoord maar toch >200 hits, en onder de hits definities die overeenkomen met de inhoud. Is wel een {beg}. Michiel1972 9 mrt 2005 00:47 (CET)[reageer]

Mobilisabel is daar vnl een bijvoeglijk naamwoord en geen zelfst. nw. Ad 9 mrt 2005 01:01 (CET)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Militaire_reserve zijn de volgende bewerkingen gevonden:

  • 2018-04-01 16:06:39 (anonieme gebruiker) (Zin weggehaald (Reservisten ontvangen meestal geen salaris). Ik ben zelf namelijk werkzaam als reservist en krijg alles altijd uitbetaald. Tevens staat dit ook vermeld op de website van defensie. Ik citeer: "Defensie betaalt het salaris van een reservist tijdens de periode dat hij in werkelijke dienst is. De hoogte ervan hangt af van zijn rang en is gelijk aan dat van de beroepsmilitair." bron: https://www.defensie.nl/onderwerpen/reservisten/arbeidsvoorwaarden-en-rechtspositie)

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 6 apr 2022 07:17 (CEST)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.

Graag ook een paragraaf van de situatie in België Xxl filip (overleg) 28 sep 2022 10:37 (CEST)[reageer]