Overleg:Minibus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Martijn

Een minibus is geen bemo. Een bemo is een becak (ber)motor, een gemotoriseerde becak dus. Een minibus heet - naar mijn beste weten - in Indonesië gewoon minibus. Martijn →!?← 16 mei 2007 17:30 (CEST)Reageren

Toevoeging: De foto bij id:Bemo doet inderdaad anders vermoeden (dat is ook geen bemo, ik heb er een vraagje over gesteld op de bijbehorende overlegpagina) maar op id:Angkot staat het duidelijker (vertaling eronder):
Mobil yang digunakan sebagai angkot biasanya mobil-mobil jenis minibus atau van, seperti Toyota Kijang, Mitsubishi Colt atau Suzuki Carry. (mijn nadruk)
"Auto's die als Angkot (=kleine busjes voor openbaar vervoer) gebruikt worden zijn gewoonlijk (van het soort) "minibus" of "van", zoals de Toyota Kijang, Mitsubishi Colt of Suzuki Carry."
Mijn voorstel is om de vermelding van bemo te verwijderen en het volgende in het artikel op te nemen: Minibiussen worden in Indonesië o.a. "Angkot" (een acroniem voor "Angkutan Kota") genoemd.
Martijn →!?← 16 mei 2007 18:17 (CEST)Reageren

Microbusjes in Indonesië[brontekst bewerken]

In grote delen van Indonesië worden deze minibusjes ook wel Mikrolet genoemd. De verschillende kleuren geven aan in welke regio ze rijden, de lettercombinatie op het busje geeft het beginpunt en het eindpunt weer. En je betaald in deze mikrolets voor de gereden afstand. Studenten ( in uniform) betalen de helft. 's avonds en 's nachts betaal je ongeveer het dubbele. Bemo's zijn minibusjes met 3 wielen, 1 voor en 2 achter.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.134.175.238 (overleg · bijdragen) 2008-02-28T17:21:05