Overleg:Minirotonde

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Erik Wannee

Ik heb wat zitten kl*ten met deze pagina, excuus (eerst redirect van gemaakt en daarna weer teruggeplaatst). De foto heb ik weggehaald omdat dat geen rotonde is maar enkel een snelheidsremmende maatregel. Gr., D.

Hoi, heb je een bron voor jouw definitie van mini-rotonde? Ik geef toe dat een stip of markering niet voldoende is en dat er minstens een bord van rotonde moet bijstaan. Maar ik zie een mini-rotonde zoals de afbeelding toonde, dus zonder een middenheuvel. Ik heb nog eens op Google gekeken en onder mini-rotonde wordt naar mijn idee altijd zoiets verstaan. Groet [[Gebruiker:Michiel1972|Michiel]] 26 nov 2004 23:04 (CET)
Inderdaad, er dient altijd een bord bij te staan (D1). Dat bord geeft immers de verplichte rijrichting aan; in de situatie op jouw foto mag je dus gewoon over de verhoging heen rijden (wat al het verkeer dan ook doet). In principe zou de situatie op jouw foto wel rotonde kunnen zijn als er een bord D1 bij werd geplaastst. Ik ben zoiets in Nederland nog nooit tegengekomen. In bijv. Engeland zijn er wel veel rotondes die inderdaad alleen door een stip worden aangegeven, dus het kan in principe wel. In Nederland wordt de term minirotonde ook wel degelijk gebruikt voor rotondes met middenheuvel. Bijvoorbeeld hier. Gr., David 26 nov 2004 23:24 (CET)Reageren
Overigens geeft het RVV geen officiele definitie van een rotonde. Beetje vreemd, maar komt wel vaker voor (zo is er ook geen officiele definitie van uitrit). We zullen er hier dus vanuit moeten gaan wat de meest gebruikelijke definitie is. Gr.,D.
Het ding op de foto is géén minirotonde maar wordt een punaise genoemd. Jammer dus dat het bestand een foute naam heeft meegekregen. Erik Wannee (overleg) 13 mrt 2017 18:09 (CET)Reageren