Overleg:Mobiel apparaat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mobile device[bewerken]

Op dit moment wordt mobile device geredirect naar handheld computer. Als ik naar de Engelse Wikipedia kijk, dan valt de tablet-pc ook onder mobile device. Ik heb hem dan ook toegevoegd aan dit artikel. Wellicht moet het dus andersom en moet handheld computer geredirect worden naar mobile device. --FlippyFlink (overleg) 9 dec 2011 15:27 (CET)

Titel: 'mobiel apparaat' in plaats van 'elektronisch handapparaat'?[bewerken]

De woordcombinatie "elektronisch handapparaat" had ik nog nooit gehoord of gelezen, en ze lijkt dan ook vrijwel alleen op Wikipedia voor te komen. Ongeacht welke andere naam het artikel kan krijgen, lijkt iedere min of meer gebruikelijke naam me beter dan de huidige naam. Mobile device lijkt me (gezien de inhoud) beter dan handheld computer, dat wat ouderwets aandoet. Het doet mij in ieder geval denken aan de tijd dat het nieuw was dat kelners en meteropnemers met zo'n handheld rondsjouwden. Vermoedelijk is mobiel apparaat tegenwoordig genoeg ingeburgerd. Dat zou dan tegemoet komen aan de bezwaren van hen die de Wikipedia van vreemde smettentalen vrij wensen te houden. Bij geen bezwaar zal ik dan over enkele dagen tot weken de hernoeming naar "mobiel apparaat" uitvoeren en de inhoud van het artikel daaraan aanpassen. Paul B (overleg) 30 dec 2014 22:53 (CET)

Vallen de zogenoemde "wearables" ook niet onder de noemer "mobiel apparaat", of is dit een aparte categorie?Also sprach Friedrich! (overleg) 18 mei 2016 10:31 (CEST)