Overleg:Multibeam echolood

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Taka in het onderwerp werking multibeam echolood

Zou de titel niet beter gewijzigd kunnen worden in 'multibeam echolood' of iets dergelijks? Multibeam is nogal vaag en/of algemeen, het zou bijvoorbeeld ook op radar kunnen slaan... Lexw 10 apr 2005 20:14 (CEST)Reageren

Is goed, heb het zelf nooit zo ingezien, maar zal de titel veranderen.Koree200 10 apr 2005 20:34 (CEST)Reageren

werking multibeam echolood[brontekst bewerken]

Beste makers van dit onderwerp.

Het principe van een mb is iets anders dan door jullie beschrijven. Een multibeam stuurt slechts 1 signaal uit vevolgens op meerder receptoren ontvangen wordt waarna de bundels gemaakt worden. Er wordt niet meerdere signalen onder verschillende hoeken uitgestuurd.

Overigens klopt de opmerking dat een MB alleen werkt met een SVP en motionsensor niet. De MB berekent ook diepten zonder SVP of Motionsensor. De SVP en motionsensor zijn wel noodzakelijk om de juiste diepte te bepalen (SVP) en om de juiste positie te bepalen (motionsensor)

De SVP meting is noodzakelijk om het afgelegde pad van het signaal te kunnen berekenen. De breking van het signaal wordt met de wet van Snellius bepaald. Hieruit wordt de juiste diepte bepaald en de juiste hoek t.o.v. de MB.

De motion sensor is noodzakelijk om de bundel te corrigeren van de bewegingen van het schip zodat de diepte op de juiste positie wordt geprojecteerd.

Zelf heb ik hier helemaal geen verstand van. Het mooie van de wikipedia is dat iedereen (ook toevallige bezoekers zonder inloggen o.i.d.) artikelen aan kunnen passen. Het zou mooi zijn als je het artikel zou kunnen verbeteren. Taka 22 okt 2005 21:17 (CEST)Reageren