Overleg:Mummie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Brazilië: vreemde foto's van Uberaba

Museum curator Wilson Estavnovic Neto zei dat het museum, circus en rondreizend theater, altijd gerund door zijn voorouders, alle landen van de wereld heeft aangedaan. Tijdens deze reizen zijn ze erin geslaagd - via donaties - allerlei soorten artifacten, mummies en stenen die uit de lucht vielen, en andere materialen, te verzamelen. Buitenaards. Een vreemd stuk trok onze aandacht. Een nogal opmerkelijk gemummificeerd skelet, zoals van een alien: groot hoofd, zonder oren, met een vreemde mond en ogen. Al deze kenmerken werden naar voren gebracht door experts op dit gebied. http://www.niburu.nl/images/articles/21092004112647-0.jpg

Bovenstaande opm van 83.82.4.46 van artikel hierheen verplaatst - RonaldB 13 nov 2005 17:37 (CET)

Opmerking[brontekst bewerken]

Er wordt vermeld dat apotheken de stof mumie verkochten. Er wordt echter heel vage taal gebruikt: deze (?) " werd tot een paar honderd jaar geleden ook in westerse apotheken nog als pre-wetenschappelijk 'geneesmiddel' verkocht, bijvoorbeeld tegen beenbreuken. Omdat de substantie in apotheken wel aangeduid werd als 'mumie' (oude spelling) is het misverstand ontstaan dat de mummie geheel gebruikt werd. De mumie, waar wellicht wel menselijk materiaal in zat, werd fijngemalen om ze met water zacht te maken en in te nemen." Hieruit verstaat een lezer dat de leek/klant in apotheken dacht dat de gehele mummie gebruikt werd, maar dat het slechts een stof betrof vermalen uit een deel van de mummies.

Dit is pertinent onwaar, als we de (bij het artikel geleverde!) link mogen geloven: ”Het geene men in een Apotheek Mumie noemt (is) niet het vleesch dier lijken, maar de compositie waar mede men dezelve balzemde” Ik neem dus aan dat de gewone man niet verstond dat 'mumie' niet uit mummies bereid werd, maar laat ons nu niet het misverstand blijven verspreiden - via verwarrend woordgebruik - dat dit ook gedeeltelijk waar was... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1811:c192:4300:8cd:1e46:a38f:7354 (overleg · bijdragen) 29 dec 2014 20:53‎ (CET)