Overleg:Muziekinstrument

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik vraag me af tot welke categorie electrische (dus niet electronische) piano's behoren, zoals de Fender Rhodes en de Wurlitzer. In deze instrumenten zitten tongen zoals bij een mondharmonica, die worden aangeslagen met een hamermechaniek. Deze tongen veroorzaken een wisselstroom d.m.v. een spoeltje wat vervolgens weer versterkt wordt. Eigenlijk zijn het dus hybriden tussen idiofonen en electrofonen. Electro-idiofonen of Idio-electrofonen dus? Iemand een idee?


Tsja, goeie vraag. Ik ga voor Elektro-idiofonen ;-) Arent 10 jun 2003 00:40 (CEST)Vraag van een leek: bij traditionele instrumenten gaat het om de manier waarop de lucht in beweging wordt gebracht (snaar, trommelvel) - bij electronische instrumenten zal dat gebeuren via luidsprekers. Is het daarom niet beter aan deze laatste instrumenten een aparte regel te besteden? En geef dan meteen het verschil electrisch/electronisch even aan. Vulpes 30 apr 2006 13:54 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Muziekinstrument. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 20 okt 2017 16:20 (CEST)