Overleg:Naamruimte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Is er iemand die het woord 'Naamruimte' ooit effectief gebruikt (behalve wikipedia en microsoft dan)? Voor zover ik weet gebruikt iedereen gewoon de Engelse term 'Namespace'. Anders moeten we m.i. 'punaise' ook vervangen door 'duimspijker', 'paraplu' door 'regenscherm' enz..

Oh, dat wilde ik net zeggen. Ik ben het helemaal met de vorige spreker eens. Het Nederlandse woord voor namespace is namespace.

Het lijkt me een goed idee om 'Naamruimte' als term te behouden. Het is een voorbeeld van het voorkomen van het gebruik van onnodige Engelse uitdrukkingen en bovendien weet iedere Wikipediaan waar het over gaat. BrightSide 27 apr 2008 21:23 (CEST)
Wikipedianen lijken me in deze niet zo relevant, het is een encyclopedisch artikel voor iedereen. Ik werk in een ICT-bedrijf, en ik heb tot vandaag het Nederlandse equivalent nog nooit gehoord. Sterker nog: als je bij Google 'naamruimte' intikt waar komen dan de eerst tien resultaten vandaan? Inderdaad: Wikipedia! Huskyoog.jpg Husky (overleg) 7 mei 2008 01:12 (CEST)

definitie onbegrijpeljk[bewerken]

Naamruimte kan geen 'mechanisme' zijn. Het is abstrakt. Maar wat dan wel?

M vr gr 83 etc – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.144.229 (overleg · bijdragen)