Overleg:Nacht van de Lange Messen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Otto Strasser is op 27 augustus 1974 overleden. Zijn broer Gregor werd inderdaad vermoord tijdens de Nacht van de Lange Messen, ik heb dat even veranderd Gebruiker:Nicklaarakkers 8 juni 2004 15:58 (CEST)

de uitdrukking komt oorspronkelijk uit Groot-Brittanie[bewerken]

De uitdrukking "nacht van de lange messen" komt oorspronkelijk uit Groot-Brittanie. Zij schijnt het eerst gebruikt te zijn door Geoffrey of Monmouth in zijn "Historia Regum Britanniae", waar hij het afslachten van van keltisch-britse adelijken door de Angel-Saksen beschrijft. -> engelse wikipedia "Night of the long knives (Arthurian)"


Bronnen[bewerken]

Welke bronnen zijn gebruikt voor het schrijven van dit artikel?

probeer eens te googelen en kijk bij de andere talen Aleichem overleg 30 jun 2006 19:35 (CEST)

Sommige delen van dit artikel zijn niet echt neutraal, zoals 'tamelijk ongeregelde zootje'. 62.195.240.209 9 sep 2007 21:16 (CEST)

'Probeer eens te googlen'... bij een artikel als dit is het juist belangrijk om goede bronnen te gebruiken. De nazi-propaganda en de anti-nazipropaganda hebben beide heel wat legenden in het leven geroepen. Het Engelse wiki-artikel is een goed uitgebalanceerd en door veel bronnen ondersteund verhaal. Soczyczi 4 mei 2008 17:39 (CEST)