Gebruiker:Nicklaarakkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Nick Laarakkers (Den Haag, 28 december 1982).

Familiewapen Laarakkers
(Beschrijving)

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
he-1 משתמש זה מסוגל לתרום ברמה בסיסית של עברית.

Gebruikersboxen

Latijns kruis.JPG
Deze gebruiker studeerde Bijbelse Theologie
Ichthus.svg
Deze gebruiker is een aanhanger van het christendom
Monstrans2.jpg
Deze gebruiker is rooms-katholiek
No death penalty.svg
Deze gebruiker is tegenstander van de doodstraf
Tegen faschisme.jpg
Deze gebruiker is tegenstander van fascisme
CEN Deze gebruiker is aanhanger van het centrisme
Peace dove.svg
Deze gebruiker is een voorstander van vreedzame co-existentie
Nuvola apps ksirc.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van politiek
Nuvola apps clock.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van geschiedenis
Nuvola apps klettres.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van Frankrijk
Coat of arms of Switzerland.svg Deze gebruiker houdt zich bezig met het schrijven van art. over Zwitserland
Flag of East Germany.svg Deze gebruiker heeft veel kennis van de Duitse Democratische Republiek

"...Wij zullen hier wel moeten blijven stilstaan voor het mysterie, dat God in Christus tot de menschheid is gekomen en niet daarvoor een passende theorie willen opstellen: dit gaat het menschelijk denkvermogen te boven. Uitdrukkingen, waarin Paulus en Johannes het geloof in de preëxistentie van Christus een vorm geven, moeten wij beschouwen als een aanschouwelijk maken van dit geloof en niet een poging om hieromtrent een stelsel te bouwen. Wij moeten dit laatste dan ook niet willen doen, want het menschelijk begrip schiet hier te kort. De dogmatische formuleeringen der oude kerk zijn pogingen, die ons niet meer kunnen bevredigen, maar ook latere formuleeringen bevredigen niet..." — Prof. dr. A.M. Brouwer (1875-1948) (Verzoening. Een Bijbelsch-Theologische Studie, Neerbosch' Boekhandel en Uitgeverij 1947, pp. 164-165)

"... Ook als geloovigen kunnen wij ons op tweeërlei wijze tegenover den Bijbel verhouden. In de eerste plaats kunnen wij door bestudeering van de taal, de handschriften, de verschillende overleveringen in den Bijbel (ik denk b.v. aan de vier evangeliën), de geschiedenis, de omgeving, de opgravingen tot de bedoeling der Bijbelschrijvers trachten door te dringen, en daaruit een algemeene beschouwing afleiden en ons geloofsvoorstelling vormen. Dat is den weg die de exegeten, de uitlegkundigen, volgen. Wij zouden dit de inductieve methode kunnen noemen. Maar ook kan men uitgaan van eenmaal vastgestelde dogma's of aangenomen wijsgeerige grondbeginselen en de uitspraken van den Bijbel daarvoor pasklaar maken. Zoo gaan de dogmatici te werk. Wij zouden dit de deductieve methode kunnen noemen ..." — Prof. dr. A.M. Brouwer (1875-1948) (Verzoening, p. 138)

"... op de weg van een voortgaande gehoorzaamheid en verheerlijking treden aan Hem (d.i. Jezus Christus) toenemend nieuwe en bij ons onbekende dimensies van de door God beoogde humaniteit naar voren. Wie dat wil uitdrukken, komt begrijpelijk én gevaarlijk dichtbij de dualistisch klinkende formuleringen als "God en mens" en "twee-naturen" ..." — Prof. dr. Hendrikus Berkhof (Christelijk Geloof, G.G. Callenbach bv Nijkerk, 7e druk, 1993, p. 286)

"...It is thus tolerance that is the source of peace, and intolerance that is the source of disorder and squabbling..." — Pierre Bayle


Lijst van alle Gebruikersboxen


In memoriam: pater André Laurier (1944-2004). Pater André Laurier werd op woensdag 7 juli 2004 kort voor middernacht vermoord in zijn klooster in Berg en Dal, vlakbij het Bijbels Openluchtmuseum, Heilig Land Stichting. De mogelijke dader is een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats die door André Laurier liefdevol werd opgevangen in het klooster van de Montfortanen. Laurier zorgde er dinsdag nog voor dat de mogelijke verdachte niet in de gevangenis belandde voor een reeks inbraken.

Pater André Laurier is mij welbekend, omdat hij regelmatig de dienst leidde in de parochie O.L.V. Hemelvaart Loosduinen, waar ik zelf naar de kerk ga. Zaterdag 3 juli 2004 leidde hij nog de kerkdienst in onze parochie.
Inspirerende personen[bewerken]