Gebruiker:Nicklaarakkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Nick Laarakkers (Den Haag, 28 december 1982). (rooms-katholiek) Schrijver van historische en godsdienstige artikelen. Schrijver van de boeken Het Biografisch Woordenboek van het Italiaanse fascisme, Afghanistan 1919-2004, Stamreeks Laarakkers / Kwartierstaat van Nicolaas Laarakkers (2009 Unibook.com), Textus Receptus - Editio Regia (2010). Hij Schreef zich op zondag 16 mei 2004 in bij de Wikipedia.


Website: [1] Op deze site vindt u ook uitgebreide biografieën van de burgemeesters van Loosduinen en de stamreeks Laarakkers


Deze gebruiker vindt dat het bij wet moet worden toegestaan dat logo's en beeldmerken kunnen worden gebruikt voor educatieve doeleinden zonder toestemming van de auteur.


Deze gebruiker is licht-autistisch, maar heeft hier zelf niet zoveel problemen mee. Zijn inlevingsgevoel is gelijk aan dat van de meeste mensen.


Familiewapen Laarakkers
(Beschrijving)

Algemeen[bewerken]

Latijns kruis.JPG
Deze gebruiker studeert Bijbelse Theologie
"...Wij zullen hier wel moeten blijven stilstaan voor het mysterie, dat God in Christus tot de menschheid is gekomen en niet daarvoor een passende theorie willen opstellen: dit gaat het menschelijk denkvermogen te boven. Uitdrukkingen, waarin Paulus en Johannes het geloof in de preëxistentie van Christus een vorm geven, moeten wij beschouwen als een aanschouwelijk maken van dit geloof en niet een poging om hieromtrent een stelsel te bouwen. Wij moeten dit laatste dan ook niet willen doen, want het menschelijk begrip schiet hier te kort. De dogmatische formuleeringen der oude kerk zijn pogingen, die ons niet meer kunnen bevredigen, maar ook latere formuleeringen bevredigen niet..." — Prof. dr. A.M. Brouwer (1875-1948) (Verzoening. Een Bijbelsch-Theologische Studie, Neerbosch' Boekhandel en Uitgeverij 1947, pp. 164-165)

"... Ook als geloovigen kunnen wij ons op tweeërlei wijze tegenover den Bijbel verhouden. In de eerste plaats kunnen wij door bestudeering van de taal, de handschriften, de verschillende overleveringen in den Bijbel (ik denk b.v. aan de vier evangeliën), de geschiedenis, de omgeving, de opgravingen tot de bedoeling der Bijbelschrijvers trachten door te dringen, en daaruit een algemeene beschouwing afleiden en ons geloofsvoorstelling vormen. Dat is den weg die de exegeten, de uitlegkundigen, volgen. Wij zouden dit de inductieve methode kunnen noemen. Maar ook kan men uitgaan van eenmaal vastgestelde dogma's of aangenomen wijsgeerige grondbeginselen en de uitspraken van den Bijbel daarvoor pasklaar maken. Zoo gaan de dogmatici te werk. Wij zouden dit de deductieve methode kunnen noemen ..." — Prof. dr. A.M. Brouwer (1875-1948) (Verzoening, p. 138)

"... op de weg van een voortgaande gehoorzaamheid en verheerlijking treden aan Hem (d.i. Jezus Christus) toenemend nieuwe en bij ons onbekende dimensies van de door God beoogde humaniteit naar voren. Wie dat wil uitdrukken, komt begrijpelijk én gevaarlijk dichtbij de dualistisch klinkende formuleringen als "God en mens" en "twee-naturen" ..." — Prof. dr. Hendrikus Berkhof (Christelijk Geloof, G.G. Callenbach bv Nijkerk, 7e druk, 1993, p. 286)

Taalvaardigheid[bewerken]

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
he-1 משתמש זה מסוגל לתרום ברמה בסיסית של עברית.
grc-1 Ὄδε ἐνκυκλοπαιδειουργὸς σμικρῶς ἀρχαίως Ἑλληνιστὶ γράφειν οἷος τ' ἐστί.
Gebruikers naar taal

Godsdienstige overtuiging[bewerken]

Ichthus.svg
Deze gebruiker is een aanhanger van het christendom
Monstrans2.jpg
Deze gebruiker is rooms-katholiek
ANTI-FUNDY Deze gebruiker voelt niet de geringste sympathie voor het christenfundamentalisme
No death penalty.svg
Deze gebruiker is tegenstander van de doodstraf


"...True religion, being the greatest thing in life, has been exploited the most..." — Mahatma Gandhi

"...It is thus tolerance that is the source of peace, and intolerance that is the source of disorder and squabbling..." — Pierre Bayle

Politiek[bewerken]

Political Compas Economisch links: -8.50, Sociaal Libertair: -3.38


2014: Economisch links: -7.25, Sociaal Libertair: -3.79

Tegen faschisme.jpg
Deze gebruiker is tegenstander van fascisme
CEN Deze gebruiker is aanhanger van het centrisme
Peace dove.svg
Deze gebruiker is een voorstander van vreedzame co-existentie
"...dat elk volk zichzelf mag regeren volgens zijn eigen wil en dat het zijn zaken mag doen door middel van welk lichaam dan ook dat het daartoe geschikt acht..." — Thomas Jefferson

"...Nur der "Hitler-in-uns", meinte er (Karl Barth), könne ein prinzipieller Antikommunist sein..." — Karl Barth (aangehaald in Herbert Trebs: Karl Barth. Dienst an der Welt, Berlijn, Union Verlag 1986, naar aanleiding van de herbewapening van de Bondsrepubliek Duitsland)

Expertise[bewerken]

Nuvola apps ksirc.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van politiek
Nuvola apps clock.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van geschiedenis
Nuvola apps kolourpaint.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van kunst en cultuur
Nuvola apps knewsticker.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van actualiteiten
Nuvola apps klettres.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van Frankrijk
Coat of arms of Switzerland.svg Deze gebruiker houdt zich bezig met het schrijven van art. over Zwitserland
Flag of East Germany.svg Deze gebruiker heeft veel kennis van de Duitse Democratische Republiek


Lijst van alle Gebruikersboxen
Ik ben een praktiserend katholiek. Het geloof betekent veel voor mij. Ik loop er niet mee te koop en ik ben een tegenstander van het zomaar oordelen over iemand of iemands levensstijl (Matth. 7:1-6). Ik probeer een ander te behandelen, zoals ik zelf behandelt wil worden (Lc. 6:37).

MetaWiki WikiCommonsLink Overlegpagina
----> Laat een nieuw bericht achter <-----E-mailadres
----> nick_laarakkersAThotmailPUNTcom <-----


De laatste tijd leg ik mij vooral toe op het schrijven van biografieen van commnistische en fascistische politici.

Gegevens[bewerken]


In memoriam: pater André Laurier (1944-2004). Pater André Laurier werd op woensdag 7 juli 2004 kort voor middernacht vermoord in zijn klooster in Berg en Dal, vlakbij het Bijbels Openluchtmuseum, Heilig Land Stichting. De mogelijke dader is een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats die door André Laurier liefdevol werd opgevangen in het klooster van de Montfortanen. Laurier zorgde er dinsdag nog voor dat de mogelijke verdachte niet in de gevangenis belandde voor een reeks inbraken.

Pater André Laurier is mij welbekend, omdat hij regelmatig de dienst leidde in de parochie O.L.V. Hemelvaart Loosduinen, waar ik zelf naar de kerk ga. Zaterdag 3 juli 2004 leidde hij nog de kerkdienst in onze parochie.


Paus Johannes Paulus II (18 mei 1920-2 april 2005)


Van mijn hand verschenen o.a. reeds op de wikipedia.nl (zonder te zijn ingeschreven)

Zie bij 'mijn bijdragen' voor meer artikelen.

Schrijversster

De schrijversster van FlyingbirdFby0s.jpg 30 aug 2004 23:59 (CEST) voor gebruiker Nicklaarakkers vooral vanwege een reeks goede biografieën.

DDR politci[bewerken]

De afgelopen tijd (2004-2005) heb ik mij o.a. toegelegd op het schrijven van biografiën van DDR-politici. Ik heb een aantal artikelen geschreven over CDUD (Christlich-Demokratische Union Deutschlands, de Oost-Duitse CDU):

Ook heb de artikelen geschreven over de coalitiepartners van de communistische SED, nl. de: DBD (Democratische Boerenpartij van Duitsland); NDPD (Nationaal-Democratische Partij van Duitsland); LDPD (Liberaal-Democratische Partij van Duitsland).

Ook de meeste artikelen van de SED politici komen van mijn hand, zie: Categorie:Oost-Duits politicus

De Goede Week en Pasen[bewerken]

Eieren rapen hoort er natuurlijk ook bij, maar Pasen draait toch vooral om de verrijzenis van Jezus Christus. De week voor Pasen heet de Goede Week ook wel Lijdensweek genaamd.

Dag Kerkelijke dag betekenis
maandag - -
dinsdag - -
woensdag - -
donderdag Witte Donderdag Jezus en zijn apostelen eten het Laatste Avondmaal;
later op de avond wordt hij gevangengenomen
vrijdag Goede Vrijdag Jezus wordt berecht en ter dood veroordeeld;
Hij wordt gekruisigd en sterft om 15:00 uur; Hij wordt begraven
zaterdag Stille Zaterdag Joodse Sabbat
zondag Pasen Christus verrijst uit de doden; Paasfeest

Inspirerende personen[bewerken]

Schaalmodellen[bewerken]

Activiteiten[bewerken]

LaarakkersCoatOfArms.jpg

{{Link Portaal:Zwitserland}}