Gebruiker:Nicklaarakkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nick Laarakkers, A.B.S. (Den Haag, 28 december 1982).

Familiewapen Laarakkers
(Beschrijving)

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
he-1 משתמש זה מסוגל לתרום ברמה בסיסית של עברית.
grc-1 Ὄδε ἐνκυκλοπαιδειουργὸς σμικρῶς ἀρχαίως Ἑλληνιστὶ γράφειν οἷος τ' ἐστί.

Gebruikersboxen

Latijns kruis.JPG
Deze gebruiker studeerde Bijbelse Theologie
Ichthus.svg
Deze gebruiker is een aanhanger van het christendom
Monstrans2.jpg
Deze gebruiker is rooms-katholiek
No death penalty.svg
Deze gebruiker is tegenstander van de doodstraf
Tegen faschisme.jpg
Deze gebruiker is tegenstander van fascisme
CEN Deze gebruiker is aanhanger van het centrisme
Peace dove.svg
Deze gebruiker is een voorstander van vreedzame co-existentie
Nuvola apps ksirc.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van politiek
Nuvola apps clock.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van geschiedenis
Nuvola apps klettres.png
Deze gebruiker heeft veel kennis van Frankrijk
Coat of Arms of Switzerland.svg Deze gebruiker houdt zich bezig met het schrijven van art. over Zwitserland
Flag of East Germany.svg Deze gebruiker heeft veel kennis van de Duitse Democratische Republiek

"...Wij zullen hier wel moeten blijven stilstaan voor het mysterie, dat God in Christus tot de menschheid is gekomen en niet daarvoor een passende theorie willen opstellen: dit gaat het menschelijk denkvermogen te boven. Uitdrukkingen, waarin Paulus en Johannes het geloof in de preëxistentie van Christus een vorm geven, moeten wij beschouwen als een aanschouwelijk maken van dit geloof en niet een poging om hieromtrent een stelsel te bouwen. Wij moeten dit laatste dan ook niet willen doen, want het menschelijk begrip schiet hier te kort. De dogmatische formuleeringen der oude kerk zijn pogingen, die ons niet meer kunnen bevredigen, maar ook latere formuleeringen bevredigen niet..." — Prof. dr. A.M. Brouwer (1875-1948) (Verzoening. Een Bijbelsch-Theologische Studie, Neerbosch' Boekhandel en Uitgeverij 1947, pp. 164-165)

"... Ook als geloovigen kunnen wij ons op tweeërlei wijze tegenover den Bijbel verhouden. In de eerste plaats kunnen wij door bestudeering van de taal, de handschriften, de verschillende overleveringen in den Bijbel (ik denk b.v. aan de vier evangeliën), de geschiedenis, de omgeving, de opgravingen tot de bedoeling der Bijbelschrijvers trachten door te dringen, en daaruit een algemeene beschouwing afleiden en ons geloofsvoorstelling vormen. Dat is den weg die de exegeten, de uitlegkundigen, volgen. Wij zouden dit de inductieve methode kunnen noemen. Maar ook kan men uitgaan van eenmaal vastgestelde dogma's of aangenomen wijsgeerige grondbeginselen en de uitspraken van den Bijbel daarvoor pasklaar maken. Zoo gaan de dogmatici te werk. Wij zouden dit de deductieve methode kunnen noemen ..." — Prof. dr. A.M. Brouwer (1875-1948) (Verzoening, p. 138)

"... op de weg van een voortgaande gehoorzaamheid en verheerlijking treden aan Hem (d.i. Jezus Christus) toenemend nieuwe en bij ons onbekende dimensies van de door God beoogde humaniteit naar voren. Wie dat wil uitdrukken, komt begrijpelijk én gevaarlijk dichtbij de dualistisch klinkende formuleringen als "God en mens" en "twee-naturen" ..." — Prof. dr. Hendrikus Berkhof (Christelijk Geloof, G.G. Callenbach bv Nijkerk, 7e druk, 1993, p. 286)

"... It is thus tolerance that is the source of peace, and intolerance that is the source of disorder and squabbling..." — Pierre Bayle

"... Hoe nuttig zou het zijn als men van tijd tot tijd eens al de politieke en culturele termen die gangbaar zijn, op een rij kon zetten voor een grote schoonmaak om sommige als kapot of versleten in het asvat te werpen, andere grondig te reinigen van het stof en vuil dat er aan kleeft. Zodat men bijvoorbeeld 'liberaal' in zijn oorspronkelijke betekenis hersteld en los van alle gevoelsnuances, die een eeuw van partijconflict eraan gehecht heeft, weer kan gebruiken in den zin van 'dat wat een man waardig is' ... " — Prof. dr. Johan Huizinga (De Opbouw, 1937, aangehaald in Ph. Kohnstamm: Democratie in de Branding, H. Meulenhog A'dam 1939, p. 137<)

"... Behoort het vrij-zijn tot het mensch-zijn, welnu, datzelfde Christendom, dat ons het hoogste begrip van het mensch-zijn heeft gegeven, geeft ons ook het beste begrip van wat vrijheid eigenlijk is. (...) Nu zal niemand een Jezus, een Paulus en de andere getuigen van Nieuw- en Oud Testament - want die zijn er ook - verdenken van predikers te willen zijn der ongebondenheid; met een beroep op zulke getuigen is dus reeds vanzelf elke gedachte afgesneden, alsof vrij-zijn ook maar iets te maken heeft met bandeloosheid. (...) Vrij is ieder en alles, die (dat) vrij is van wat niet in overeenstemming is met zijn wezen en bestemming, en dus gebonden is aan alles wat wel met zijn wezen en bestemming overeenstemt. ..." — Prof. dr. J.H. Gunning Wzn. (Het Liberale Beginsel en de Vrijheid, in Principiëele Liberale Staatkunde - Liberale Staatspartij "De Vrijheidsbond", pp. 4,5,6)

"... Als iemand zijn geloof beschrijft precies volgens de lijn van de kerkleer, van de belijdenis, van het Schriftwoord, dan krijg ik het altijd een beetje benauwd, het doet mij zo onpersoonlijk aan, en dan heb ik de neiging de spreker of schrijver in de rede te vallen met de vraag: 'en wat gelooft U nu zélf. ' ..." — Prof. dr. Gerrit Jan Heering (Hoe ik tot mijn geloof kwam, 1954, pp. 37-38)

"... Waardoor is dit sociale besef in onze eeuw zo sterk opgerezen? Als ik het wel zie: door de werking van twee motieven die beide van het Christendom afstammen en dus bijeenhoren: 1e. het recht van de mens, als kind van Gods geslacht, op respect en vrijheid; 2e. de broederschap of wat hetzelfde is met een modern woord: de solidariteit der mensen onderling. Waar Christus heerst, worden beide verwezenlijkt. (...) Het van God gegeven recht van de mens op respect en vrijheid (gebonden aan zijn zedelijke plichten) en de broederlijke solidariteit der mensen onderling zijn nog wel niet verwezenlijkt, maar zij behoren tot de gemeenschappelijke overtuiging van alle weldenkenden." ... — Prof. dr. Gerrit Jan Heering (Hoe ik tot mijn geloof kwam, 1954, p. 62)

"... There are two freedoms - the false, where a man is free to do what he likes; the true, where he is free to do what he ought. ..." Charles KingsleyIn memoriam: pater André Laurier (1944-2004). Pater André Laurier werd op woensdag 7 juli 2004 kort voor middernacht vermoord in zijn klooster in Berg en Dal, vlakbij het Bijbels Openluchtmuseum, Heilig Land Stichting. De mogelijke dader is een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats die door André Laurier liefdevol werd opgevangen in het klooster van de Montfortanen. Laurier zorgde er dinsdag nog voor dat de mogelijke verdachte niet in de gevangenis belandde voor een reeks inbraken.

Pater André Laurier is mij welbekend, omdat hij regelmatig de dienst leidde in de parochie O.L.V. Hemelvaart Loosduinen, waar ik zelf naar de kerk ga. Zaterdag 3 juli 2004 leidde hij nog de kerkdienst in onze parochie.
Inspirerende personen[bewerken | brontekst bewerken]

Lijst van verdwenen artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Lijst van artikelen van mijn hand die op Wikipedia zijn verschenen maar die inmiddels zijn verdwenen of dreigen te verdwijnen.