Overleg:Nansenpaspoort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb zojuist de naam van de organisatie in de zin "De onder de Volkenbond in het leven geroepen Commission for Refugees was de eerste internationale organisatie die zich bezighield met vluchtelingen" aangepast, omdat ik aannam dat het om de Office international Nansen pour les réfugiés ging. Maar die organisatie werd pas na Nansens dood opgericht. Staat deze zin dan wel op de goede plek? Of is de Commission for Refugees toch een voorloper geweest? Fransvannes 24 feb 2009 10:57 (CET)§

de functie van Nansen bij de Volkenbond was hoge commissaris (zoals nu ook die van de hoogste baas van de UNHCR, toen dat in het leven werd geroepen met Van Heuven Goedhart als eerste hoge commissaris; tussendoor was er ook nog even de IRO en die had misschien ook wel zoiets) en de vraag is nu wat de officiële benaming was van zijn bureau en of beide benamingen op hetzelfde slaan?
nu uit mijn hoofd zou ik het even niet weten en hier op mijn werk hebben we nu eenmaal niets over de Volkenbond, maar later vandaag of anders spoedig hoop ik er meer over op te (kunnen) duiken. -- Human evolution.svg Pictgram bicycle man.svg jan (= JanDeFietser alias ためしわり) 24 feb 2009 11:13 (CET)