Overleg:Napalm

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Suggestie voor afbeelding: De Engelstalige pagina bevat een van de beroemdste foto's ter wereld, die van het wegrennende verbrande meisje. Deze foto lijkt mij zeker relevant als illustratie bij 'napalm'. Het is mij niet gelukt de foto toe te voegen, ik ken de juiste codes niet. 80.79.32.43 21 sep 2014 18:00 (CEST)[reageer]

De reden dat we deze afbeelding niet hebben, is dat het niet vrij is van auteursrechten. Op de Engelse Wikipedia wordt hij wel opgenomen, op grond van fair use, maar omdat fair use in de Europese wetgeving niet erkend wordt, of in elk geval bij lange na niet zo ruim als onder de Amerikaanse, gebruiken we op de Nederlandstalige Wikipedia alleen foto's die werkelijk vrij zijn - hetzij zonder auteursrechten hetzij onder een vrije licentie. Met vriendelijke groet, - André Engels (overleg) 21 sep 2014 18:04 (CEST)[reageer]

Eerste gebruik napalm[brontekst bewerken]

Hier wordt eerste gebruik verondersteld tijdens de Slag om Overloon (sept-okt'44). Dat is niet correct - er zijn ten minste vijf eerdere momenten geweest in militaire acties.

Zie de Engelse wiki-tekst & de daar vermelde bronnen: Voor het eerst strategische inzet in een aanval door USAAF op Berlijn 6 maart '44. Voor het eerst tactische inzet op 27 mei en op 14 juli '44, beide in Frankrijk.

Zie de Duitstalige wiki-pagina met daar genomede bronnen: eerste inzet zelfs al in juli en oktober '43, op Sicilië en Duitsland.