Overleg:Nazgûl

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Nazgûl zijn geen dieren, maar Ringwraiths, ofwel ringgeesten. En een geest is geen dier.

Okay, terug naar mythologie dan. Michiel1972 21 sep 2004 15:31 (CEST)[reageer]

Kleine detailfoutjes...[brontekst bewerken]

Ten eerste: de vliegende rijdieren van de Nazgûl zijn geen "Fell Beasts": Tolkien gaf geen naam aan deze wezens, maar beschreef ze enkel als de ontijdige worpen van een of ander oeroud wezen, door Sauron aan zijn borst gekoesterd en opgevoed om ze dan aan zijn dienaren, de Nazgûl, te geven. De "Fell Beasts" die Tolkien vermeldt in het boek zijn de enorme lastdieren die nodig waren om de stormram "Grond" tot tegen de poort van Minas Tirith te rijden.

Ten tweede: de Nazgûl kunnen best tegen water, het tegengestelde is nooit beweerd in The Lord of the Rings. Uiteraard gebruikten Elrond de Halfelf en Gandalf ( de Istari ) water om de Ringgeesten van de grenzen van Rivendel te verjagen, maar de door hen ontketende stortvloed was bedoeld om de paarden van de Nazgûl te verdrinken. Dit lukte, waardoor de Negen - die zich zonder hun rijdieren niet gemakkelijk kunnen verplaatsen, waarschijnlijk genoodzaakt waren terug te vluchten naar Mordor. Vuur echter is blijkbaar een goed wapen tegen de Nazgûl: Aragorn stelde tijdens zijn reis met Frodo, Sam, Merijn en Pepijn naar Rivendel heel duidelijk dat de Negen vuur vrezen, wat bewezen werd tijdens hun aanval op de ruines van Amon Sûl ( de Weertop ).

Just letting you know ;-)

Bart

verborgen tekst[brontekst bewerken]

Deze verborgen tekst vond ik in het artikel. Hier staat dat beter denk ik. het lijkt me toch de bedoeling om erover te discussieren...

Deze ringen gaven aan hun dragers grote macht en zij die de ringen gebruikten werden machtige koningen en krijgers en verkregen grote roem en rijkdom door de ringen. Met hun ringen verkregen zij het eeuwige leven, konden zij onzichtbaar ronddwalen en dingen zien die voor sterfelijke mensen onzichtbaar waren. Maar Sauron kon met zijn Ene Ring de gedachten van de dragers van de ringen lezen en zelfs beheersen, en één voor één vielen de ringdragers onder de macht van Sauron.

groet, ArjanHoverleg 8 mei 2008 10:56 (CEST)[reageer]